Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii
 

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

 

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatiiBanii pe care fundatiile ii obtin din donatii ar putea avea in principal doar 3 destinatii:

  1. programe, proiecte si campanii caritabile
  2. actiuni de strangere de fonduri
  3. cheltuieli administrative

Atunci cand vreti sa faceti o donatie pentru prima oara catre o anumita fundatie, este important sa intrebati si sa vi se raspunda clar care va fi destinatia acestei donatii, cum vor fi folositi banii dumneavoastra.

Indiferent de suma, fie ca vorbim de o donatie prin SMS de 3 euro sau o donatie consistenta, impartirea in procente este aceeasi. Ideal ar fi ca sumele destinate programelor si proiectelor sa depaseasca 90%. Iar procentul dedicat cheltuielilor administrative sa fie cel mai mic. De asemenea, cu cat o fundatie este mai mare, mai activa, acest procent ar trebui sa fie cu atat mai mic.

Pentru ca fiecare dintre noi dorim ca resursele cu care contribuim, fie ca vorbim de bani, timp, atentie, cunostinte, energie, sa aiba un impact cat mai mare asupra cauzelor pe care le sustinem.

Orice fundatie sau asociatie trebuie sa va poata prezenta la cerere un “portofoliu” cu istoricul si rezultatele campaniilor pe care le-a desfasurat si o evaluare a impactului avut. Cele mai multe prezinta pe propriile pagini web aceste informatii. Pe Imparte.ro noi va informam periodic cu privire la proiectele organizatiilor caritabile, atat in sectiunea de stiri si evenimente, cat si in cea de articole despre fundatii.

Donatii in bani pentru fundatiiDestinatia banilor din donatii este importanta atat pentru persoanele fizice care sustin un ONG, cat si pentru alte institutii.

E interesant de stiut de exemplu, ca fundatiile ce ofera finantare pentru proiectele altor asociatii si fundatii, cum sunt Fundatia Vodafone Romania si Fundatia United Way, precizeaza clar in regulile lor de finantare ca nu accepta ca banii primiti sa fie utilizati in scopul strangerii de fonduri sau pentru cheltuieli precum organizarea de evenimente si transportul angajatilor sau voluntarilor.

Daca procentul din valoarea donatiilor dedicat actiunilor de colectare de fonduri, obtinerii de sponsorizarii sau  campanii de imagine ar fi prea mare, practic, cei ce sustin fundatia cu donatii ar contribui doar la mentinerea activitatii acesteia, iar banii oferiti ar avea un impact mai mic asupra schimbarii unei stari de fapt.

Misiunea unei fundatii sau asociatii trebuie sa fie strans legata de imbunatatirea vietii oamenilor, iar traseul banilor de la momentul donatiei si pana la determinarea unei schimbari in bine, trebuie sa fie cat mai scurt si direct.

Urmarind sectiunea Fundatii de pe Imparte.ro veti afla modul in care fundatiile utilizeaza contributiile individuale.

sursa foto: westernvoices.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani: in cine ai incredere?

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Donatiile in bani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: