Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari
 

Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari

 

Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari. Nimic mai simplu! Aici pe imparte.ro sfatuim toti potentialii donatori sa isi rezerve suficient timp sa intrebe asociatiile si fundatiile caritabile despre programele, misiunea si obiectivele lor inainte de a decide sprijinirea lor. Pentru acei donatori care nu au timp si resurse pentru a se interesa de toate acestea, am facut noi o lista de 6 intrebari despre cum poti sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani.

1. Asociatia poate sa comunice cine sunt si care este misiunea lor?

Daca o asociatie nu stie cum sa-si formuleze misiunea si programele, probabil ca nu va stii nici cum sa finalizeze aceste programe si nici nu va fi o sursa sigura pentru care sa donezi bani. In schimb, asociatiile caritabile care pot exprima cu usurinta cine sunt si ce incearca sa indeplineasca, si care isi manifesta devotamentul pentru schimbare sociala sunt mai credibile daca vrei sa eviti sa fii inselat cand donezi bani. Si in cazul fundatiilor, lucrurile sunt asemanatoare. Daca vrei sa donezi bani pentru o fundatie care nu pot spune clar scopul pentru care militeaza, atunci gaseste o fundatie care poate!

2. Asociatia poate sa isi defineasca obiectivele, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung?

Asociatiile care nu au obiective cuantificabile, nu au cum sa masoare succesul. Daca nu au cum sa evalueze succesul, atunci cum pot fi sigure ca se indreapta spre ceva bun? Poti sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani formuland aceste intrebari. Ce alta cale cunosti sa stii ca banii pe care i-ai donat au ajutat o persoana nevoiasa? Nu te sfii sa pui aceste intrebari, pentru ca majoritatea asociatiilor isi cunosc actiunile de viitor.

3. Asociatia poate sa spuna ce progrese a facut pentru a indeplini un obiectiv?

Inca o data, nu este nici pe departe suficient sa atingi doar o problema. Pentru a evita sa fii inselat atunci cand donezi bani, intreaba asociatia ce demersuri a realizat sau ce progrese intentioneaza sa faca pentru a indeplini un obiectiv. Care sunt rezultatele? Nici tu nu ai cumpara un nume de pasta de dinti, daca producatorul nu ar demonstra ca intr-adevar pasta de dinti te protejeaza impotriva cariilor. Ia aminte ca intentiile bune nu mai sunt demult suficiente pentru a demonstra actiunile umanitare si sprijinul din partea asociatilor caritabile. Piata este prea aglomerata.

4. Programele asociatiei au vreo semnificatie pentru tine?

Daca sprijini misiunea unei asociatii caritabile, pune-ti intrebarea ce semnifica pentru tine aceste programe. Crezi in cauza ei? Speri ca va avea rezultate bune? Organizatia poate lucra intr-un mod suficient de rational si productiv pentru tine? Evita sa fii inselat atunci cand donezi sange si raspunde sincer la aceste intrebari.

5. Poti sa ai incredere in asociatia pe care o sprijini?

Aici pe imparte.ro poti sa ai incredere in asociatia pe care o sprijini, pentru ca nu sunt numai asociatii responsabile si oneste, ci si asociatii bine organizate. Asa ca nu ai de ce sa crezi ca vei fi inselat daca donezi bani. Sprijina o asociatie numai dupa ce ai deplina incredere in ea. Un donator care se simte vinovat si neincrezator, va dona o singura data. Daca ai timp verifica lista asociatiilor si fundatilor care au nevoie de ajutor de pe imparte.ro si pune toate acele intebari de care ai nevoie pentru a te asigura ca nu vei fi inselat atunci cand donezi bani. Intreaba daca exista rapoarte anuale publice sau orice altceva care iti va asigura linistea sufleteasca. Un donator fericit si de incredere este un donator incurajator.

6. Esti dispus sa iei un angajament pe termen lung cu o asocitie caritabila?
Ne place sa credem ca donarea de bani pentru asociatiile caritabile se face pe termen lung, mai de graba sub forma unui job full time decat a unui job part time. Daca donezi inteligent vei fi motivat de perspective, altruism si cunostiinte noi. Esti un adult, ai un buget, ai mijloacele prin care poti sa ii ajuti pe ceilalti. Vrei sa ajuti. Insa evita sa fii inselat atunci cand donezi sange si vezi daca asociatia este intr-adevar potrivita sa iei un angajament pe termen lung cu ea.

 

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
ONG. Asociatie, Fundatie sau Federatie?

Motivatia intrinseca vs Motivatia extrinseca

Doneaza pentru fundatii sociale

Doneaza online: CUM si DE CE

Doneaza cu intelepciuneComunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: