Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Cum sa donezi responsabil
 

Cum sa donezi responsabil

 

Donatiile in bani reprezinta cea mai comuna forma de implicare sociala in ajutorarea persoanelor defavorizate. Din pacate, insa, actele de bunavointa de acest tip nu sunt realizate intotdeauna intr-un mod responsabil si genereaza situatii in care donatiile in bani nu se bucura de eficienta scontata.

Donatiile responsabile in bani si semnificatia lor

Donatiile responsabile se refera la actele de caritate realizate in conditiile unei bune cunoasteri a beneficiarului si a felului in care donatiile in bani urmeaza sa fie utilizate. Cu alte cuvinte, pentru ca donatiile sa nu reprezinte un ajutor inutil, binefacatorul trebuie sa isi asume responsabilitatea asupra actului de caritate si sa se inarmeze cu toate informatiile necesare pentru a asigura utilizarea eficienta a donatiilor sale.

Tipuri de donatii in bani

Donatiile in bani sunt de trei tipuri: transfer bancar ori depunere in cont; plata cu card si plata online, prin serviciul Pay Pal. De regula, donatorului ii sunt puse la dispozitie cel putin doua dintre cele trei metode de plata. Cea din urma modalitate de a realiza donatii in bani se doveste o varianta utila pentru donatorii aflati in afara granitelor tarii.

Donatiile responsabile in bani si motivatia lor

Donatiile responsabile iti garanteaza faptul ca actul tau de caritate este cu adevarat util persoanelor nevoiase si ca banii tai sunt folositi cu cap, in cel mai eficient mod posibil. In acest fel, beneficiezi de o sansa reala de a schimba in bine viata cuiva.

Cum sunt cheltuite donatiile in bani

In functie de destinatar, donatiile in bani, realizate in mod responsabil, sunt indreptate catre achizitionarea de bunuri - alimentare si nealimentare -, de acoperire a cheltuielilor de intretinere si functionare ale unei organizatii de binefacere, la derularea unor campanii de promovare a actelor de binefacere indreptate catre persoanele nevoiase etc.

Cum alegi cauzele pe care sa le sustii responsabil

O cercetare detaliata a comunitatii din care faci parte si a problemelor generale cu care se confrunta Romania ar trebui sa te ajute sa iti formezi o idee despre tipul de cauze catre care iti poti indrepta donatiile in bani. Organizatiile mari, recunoscute - precum Crucea Rosie - reprezinta fanioane de incredere, ale caror realizari le recomanda drept destinatii ideale ale donatiilor in bani. Nici organizatiile mici nu ar trebui ignorate, insa, si nici persoanele fizice.

Foto: chasingdream.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani: in cine ai incredere?

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: