Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Cele mai mari sume de bani donate vreodata in lume
 

Cele mai mari sume de bani donate vreodata in lume

 

Celebri, bogati, dar si filantropi, miliardarii lumii au donat de-a lungul timpului sume impresionante pentru acte de caritate. Iti prezentam cateva dintre cele mai mari sume de bani donate vreodata in lume!

Ford Foundation - cea mai mare organizatie filantropica din lume

La 12 decembrie 1955, Ford Foundation a facut una dintre cele mai mari donatii din istoria omenirii: 500 milioane de dolari catre spitale si scoli de medicina. Acesta nu este singurul act de caritate pe care fundatia l-a facut, ea fiind activa si in zilele noastre.

Fundatia Ford a fost infiintata la 5 ianuarie 1936, cu o suma de 25.000 dolari, primita de la Edsel Ford, fiul lui Henry Ford. Dupa moartea lui Edsel Ford (in 1943) si a lui Henry Ford (in 1947), fundatia a devenit cea mai mare organizatie filantropica din lume.

Warren Buffet - cel mai mare filantrop din lumeWarren Buffet - cel mai mare filantrop din lume

Warren Buffet este considerat cel mai mare investitor al epocii moderne, dar si un filantrop pe masura. Acesta a donat cea mai mare suma de bani din istorie. In 2006, Warren Buffet a anuntat ca doneaza aproximativ 30 de miliarde de dolari unor fundatii de caritate conduse de familia sa si Bill Gates.

De asemenea, in 2009, cei doi au initiat un proiect prin care au incercat sa ii convinga pe miliardarii din topul Forbes sa promita ca vor dona in scopuri caritabile, in timpul vietii sau dupa deces, cel putin 50% din averea pe care o detin. Pana acum, proiectul celor doi a atras sprijinul a 105 bogati ai lumii.

Mica Ertegun - romanca ce a facut cea mai mare donatie catre Universitatea Oxford

Cea mai mare donatie primita vreodata de Universitatea Oxford, in cei 900 de ani de istorie, a fost de 31 de milioane de dolari si a fost facuta de o romanca. Mica Ertegun in varsta de 82 de ani, provine dintr-o familie de boieri romani, obligata sa ia calea exilului, odata cu venirea comunistilor la putere. Mica a fost casatorita 45 de ani cu producatorul muzical Ahmet Ertegun, creatorul legendarei case de discuri Atlantic Records.

"Unii doneaza unor spitale, dar pentru mine este mai interesant sa investesc in educatie", si-a explicat romanca gestul, facut in urma cu an.

Mark Zuckerberg - investeste in educatie

Mark Zuckerberg, directorul general Facebook, a donat in 2012 actiuni ale retelei de socializare in valoare de aproape 500 de milioane de dolari catre Silicon Valley Community Foundation, pentru a ajuta la finantarea educatiei in Sillicon Valley.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roms
coemntarii
sa dea dumnezeu sa gaseasca si ptr mine cineva cu sufet bun asi vrea sa plec dea casa sa nu mai ma cert cu sotul meu dae unde sa ma duc ca am si un copil de 2ani si jumatate nu mai suport sa ne certam zinic dar unde sa plec nu am ca ai mei sunt fffff saraci si nu ma pot primi daca cineva mida o locuinta nuci nu stit ce valoare ar avea pt mine casa care o avem in preuna a cumparato sotul meu ptr ca eu cum nu muncest el a loato si imi zice mereu ca el casa nu sa vanda cada ne despartim eu raman pea afara daca vrea cineva sa ia legatura cu mine 0756829534 lea multumii pan in panzele albe
Adaugat de: la data de 9-April-2013, 10:54
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Unde donez bani sa ajut copiii

Doneaza bani: in cine ai incredere?

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Cum sunt utilizati banii din donatii de catre fundatii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: