Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Ce procent aloci pentru donatii?
 

Ce procent aloci pentru donatii?

 

Ce procent aloci pentru donatii?
In 2009, peste 109.000 de bucuresteni au directionat 2% din impozitul pe salariu catre fundatii non-profit, ceea ce inseamna aproximativ 26 milioane de euro. In ultimii 5 ani de aplicare, prevederea 2% a generat aproape 52 de milioane de euro, din care 50 de procente numai in 2009.

Cine aduce un aport de donatii semnificativ?
Numarul contribuabililor care si-au exercitat dreptul de a directiona 2% din impozitul pe venit pentru fundatii creste de la an la an. Astfel, numarul acestora a crescut de la 145.000 in 2005 la 1.326.806 persoane in 2009. Totodata, suma directionata in 2009, de aproape 110 milioane lei, reprezinta o dublare a sumei din anul precedent – 48 milioane lei.

Tot in 2009, judetele cu cel mai mare numar de contribuabili care au optat pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit corespunzator anului 2008 sunt: Cluj (68.475 contribuabili au directionat peste 8 milioane lei), Timis (52.992 contribuabili au directionat aproape 4 milioane lei) si Iasi (52.546 contribuabili au directionat peste 6.3 milioane lei). La polul opus se afla judetele Giurgiu si Ilfov (fiecare din ele cu putin peste 6000 de contribuabili care au directionat).

Usureaza munca pentru fundatii!
Stiai ca indivizii doneaza aproximativ 75% din bani pentru sustinerea activitatilor unei fundatii? Daca fiecare dintre noi doneaza partea lui, nu vor mai exista oameni saraci, infometati sau bolnavi. Suna idealist? Totul depinde de felul in care iti cheltuiesti banii.

Doneaza mai mult de 2%
In timp ce procentul mediu pentru donatii este de 2%, exista si o motivatie pentru care romanii aleg sa doneze, si anume, usurinta procesului si, implicit posibilitatea de a alege domenii si fundatii non-profit pentru care directioneaza banii.

In cele din urma, doneaza timp!
Suma de bani si aportul de timp pe care putem sa le oferim prin donatii de orice tip pot parea gesturi mici, insa adunate impreuna, ca parte a unei miscari nationale, chiar si globale, pot avea rezultate dramatice asupra calitatii vietii oamenilor saraci de pretutindeni.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :((((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:27
linie gri
 
va rog sa ma ajutati...
coemntarii
Nu am cum sa ma intretin si nu mai stiu ce sa ma fac.Va rog din suflet sa imi dati o mana de ajutor.Orice suma e binevenita.Cont:5331551000484023 Numele: Pop Anamaria Va implor din suflet sa ma ajutati...
Adaugat de: CristinaPop la data de 1-December-2014, 11:32
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Doneaza pentru fundatii sociale

Donatiile in bani

Dai sau nu bani cersetorilor?

Cum sa eviti sa fii inselat atunci cand donezi bani – 6 intrebari

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: