Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Alocatia de stat pentru copii 2010
 

Alocatia de stat pentru copii 2010

 

Alocatia de stat pentru copii este oferita de stat pana la varsta de 18 ani.  Alocatia de stat pentru copii este privita de parinti si adolescenti cu o oarecare retinere, pentru ca suma este destul de nesemnificativa.

Parintii stiu exact despre ce vorbim! Pentru aceasta, este bine de stiut care sunt formalitatile necesare acordarii alocatiei de stat pentru copii, in decursul anului care a mai ramas, cat si pe viitor.

Alocatia de stat: cui se acorda?

Alocatia de stat se acorda tuturor copiilor cu varsta pana la 18 ani. Pot beneficia de alocatie si adolescentii cu varsta de 18 ani care sunt inca inscrisi intr-o forma de invatamant de stat pana la finalizarea studiilor liceale. Pentru aceasta, elevii trebuie sa depuna la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, o adeverinta de elev, eliberata de unitatea de invatamant, in care isi desfasoara activitatea.

Conform legii nr. 61/1993, republicata in 10 decembrie 2008, suma alocatiei este 42 de lei, suma ce se majoreaza anual printr-o hotarare de guvern.

Alocatia de stat pentru copii: acte si proceduri

Pentru acordarea alocatiei pentru copii sunt necesare urmatoarele acte: certificatul de nastere al copilului si tutorelui, atat in original, cat si copie si documentele juridice din care sa rezulte situatia juridica a copilului fata de tutorele legal.

Pana la varsta de 14 ani, alocatia este ridicata de catre parinte sau tutorele copilului, iar o data cu implinirea varstei de 14 ani, in functie de doleantele parintilor si ale copilului, alocatia de stat se poate ridica si de catre copil.

Exista mai multe posibilitati de ridicare a alocatiei. Aceasta poate fi primita lunar, fie acasa prin mandat postal, fie se poate opta ca aceasta sa fie virata intr-un cont curent sau cont de card al carui posesor poate fi reprezentantul legal sau chiar adolescentul. In cazul in care alocatia nu este ridicata la timp pe o perioada de 3 luni, alocatia de stat poate fi suspendata, iar pentru solicitarea distribuirii alocatiei este nevoie de o cerere, care trebuie depusa la directia teritoriala.

Alocatia de stat pentru copii: un nou proiect normativ pe 2010

Un nou proiect normativ urmeaza a fi discutat in cadrul Ministerului Muncii. Pentru cei care nu au aflat inca, este vorba de acordarea alocatiilor de stat pentru copii "numai acolo unde este cazul". Secretarul de stat pe asistenta sociala din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat ca exista un grup care lucreaza la un proiect de act normativ privind alocatia pentru copii, urmand ca aceasta sa fie regandita. Pe scurt, alocatiile de stat pentru copii nu vor mai fi acordate celor care provin din familii cu venituri mari.

Va tinem la curent cu aceste demersuri!

Sursa foto: www.tribuna.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rode ce numai primesc alocatie?
coemntarii
am implinit varsta de 18 ani si de aproape 2 ani nu am mai primit alocatie.secretara liceului nu mi-a trimis dosarul mai departe din cauza ca am repetat un an,eu inca mai sunt la scoala si o frecventez.numai am dreptul la alocatie??va rog un raspuns
Adaugat de: stefy la data de 18-November-2010, 20:17
linie gri
 
am implinit varsta de 19 ani
coemntarii
as vrea sa va intreb ca de ce noi elevii de la liceu nu mai primim alocatii kiar daca suntem inca la liceu. Eu si colegii mei nu am mai primit alocatii de 6 luni respectiv 1 an. Astept un raspuns cat mai urgent ca sa le pot comunica colegiilor mei. Noi, elevii avem nevoie de aceste alocatii chiar daca sunt ele mici dar ne putem plati ce avem pt scoala. Astept raspuns cat mai urgent
Adaugat de: adyta la data de 6-January-2011, 16:51
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tabloul tinerilor de succes

Servicii de ingrijire

Responsabilitatea morala

Realitatea prin ochi de copil

Omul fara adapost

Drepturile viitoarelor mame

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: