Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Alege tu unde ajung cei 2% din impozitul pe salariu!
 

Alege tu unde ajung cei 2% din impozitul pe salariu!

 

Alege in doar trei pasi unde ajung cei 2% din impozitul pe salariu! Fiecare dintre noi poate directiona cei 2% din impozitul pe salarii catre o instituie care are nevoie reala de ajutor. Puteti oferi aceasta suma de 2% din impozit unui ONG, unei biserici sau pentru o bursa de studii.

Nu te costa nimic si ai garantia ca macar 2% din banii impozitati de stat vor ajuta o institutie in a carei cauza crezi.


Cum directionez 2% din impozitul pe salariu?

E simplu. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un domeniu si o organizatie pentru care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs, sa aflati datele de contact ale institutiei respective si sa completati mai multe informatii intr-un formular tipizat.

Aveti nevoie de urmatoarele informatii despre organizatie: numele organizatiei, codul de identificare fiscala (codul fiscal) si contul IBAN al organizatiei.

Daca aveti venituri din salarii atunci veti completa Declaratia 230 (punctele A si B), iar daca daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) trebuie sa completati Declaratia 200 (punctul III). Daca ati realizat venituri si din salarii si din alte surse completati si depuneti ambele formulare 230 si 200.

Puteti obtine aceste declaratii de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare) sau puteti cere o copie a organizatiei pentru care doriti sa directionati acesta suma. Suma corespunzatoare a 2% din impozit va fi calculata de catre organele fiscale.

Alege un domeniu si directioneaza 2% din impozitul pe salariu

Puteti alege orice tip de organizatie, din regiuni din tara tara. Un alt criteriu il reprezinta domeniul de activitate al respectivei institutii si credibilitatea ei. Poti opta pentru numeroase domenii precum: invatamant, educatie, cercetare, servicii sociale, religie, sanatate etc. Un aspect foarte important care nu trebuie ignorat este atentia acordata credibilitatii acelei organizatii. Informati-va corect si in detaliu despre organizatia careia doriti sa oferiti acesti bani – misiune, activitate, proiecte desfasurate – , cu atat mai mult cu cat nu ati auzit niciodata de ea.

Ce trebuie sa mai stiti?

Aceasta donatie nu costa nimic contribuabilul, insa nu reprezinta nici o obligatie! Daca nu folositi optiunea de a decide modul si cui acest impozit sa fie alocat, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roCalculati 2% !
coemntarii
Asociatia DARUL COPILARIEI a facilitat o aplicatie extrem de necesara atat ONG-urilor cat si contribuabililor de calculare a procentului de 2 % din impozitul pe venit. Click pe link: http://darulcopilariei.ro/calculati-2/ Va asteptam cu drag ! La multi ani in 2014 !
Adaugat de: darulcopilariei la data de 3-January-2014, 22:42
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: