Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani Activitatea caritabila a lui Steven Spielberg
 

Activitatea caritabila a lui Steven Spielberg

 

Cu o avere personala de aproximativ 3 miliarde dolari, Steven Spielberg s-a implicat in multe cauze caritabile si a facut donatii generoase de-a lungul anilor. Afla care sunt cele mai importante repere din activitatea caritabila a lui Steven Spielberg.

Unul dintre cei mai respectati regizori de la Hollywood, Steven Spielberg a fost numit de revista Time unul dintre cei mai importanti 100 de oameni ai secolului XX, iar revista Life l-a desemnat cea mai influenta persoana din generatia sa.

Filmele lui Spielberg, de la clasicul "E.T." si seria de filme Indiana Jones pana la "Jurassic Park" si "Razboiul Lumilor", au influentat sute de milioane de oameni, dar si activitatea sa caritabila a atins un numar ridicat de persoane.

Ce fundatii a creat Steven Spielberg

La inceputul anilor 90, regizorul s-a implicat in modul cel mai direct in cauze caritabile. In 1991, Steven Spielberg a fondat fundatia caritabila Starbright, dedicata imbunatatirii vietii copiilor bolnavi, prin dezvoltarea de noi tehnologii si prin educatie. Starbright a fuzionat in 2002 cu o alta organizatie caritabila si a devenit Fundatia pentru Copii Starlight.

Veniturile obtinute de regizor de pe urma filmului "Lista lui Schindler" au fost investite complet in "Righteous Persons Foundation", organizatie dedicata programelor sociale pentru evrei tineri. Fundatia a investit 10 milioane dolari in primii doi ani de activitate.

O alta organizatie fondata de Steven Spielberg in 1994 este "USC Shoah Foundation Institute", al carei scop este conservarea marturiilor istorice despre Holocaust. Organizatia poseda una dintre cele mai mari biblioteci de filme digitale din lume, zeci de mii de marturii ale supravietuitorilor si ale martorilor tragediei.

Care sunt cauzele pentru care a donat Steven Spielberg

Cea mai importanta cauza pentru Steven Spielberg a fost dintotdeauna legata de copiii sarmani si bolnavi. Donatiile sale generoase pentru cercetari in pediatrie au fost rasplatite prin faptul ca un centru de cercetare din cadrul spitalului Cedars-Sinai din Los Angeles ii poarta numele.

Steven Spielberg a donat 750.000 dolari Crucii Rosii in 2006, pentru a ajuta sinistratii si victimele uraganului Katrina. Regizorul a donat 1 milion dolari in 2007 pentru activitati umanitare in Israel dupa razboiul cu Liban si s-a alaturat mai tarziu militantilor pentru incheierea razboiului civil din Darfur, conflict armat care a provocat un adevarat genocid in Sudan.

Sursa foto: Biography.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rofamilie saraca
coemntarii
Va rog din suflet ajutatima si pe mine sa imi gasesc un o chirie si sa stau si eu mai linisyita am pus un anunt la anunturi urgente dar inca nu ma ajutat nimeni si nu stiu ca sa ma fac.Va multumesc din suflet.
Adaugat de: la data de 24-September-2013, 13:55
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Verifica asociatiile caritabile inainte sa donezi

Vedete caritabile din Romania

Vedete caritabile din lume

Tricoteaza pentru caritate

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: