Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani 5 criterii care te ajuta sa donezi inteligent
 

5 criterii care te ajuta sa donezi inteligent

 

Daca te-ai decis sa te implici in acte de caritate si sa-ti aduci contributia in a schimba viata unor oameni mai putin norocosi decat tine, este important sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru ca totul sa mearga bine. Iata cateva criterii care te pot ajuta sa donezi cu adevarat inteligent!

1. Afla care sunt problemele care te Donatiipreocupa

Primul pas pentru a deveni donator este sa te intrebi care sunt cauzele care te ating cel mai mult. In plus, organizatia catre care donezii banii trebuie sa fie una de incredere care sa-ti poata oferi toate informatiile de care ai nevoie. Saracia, lipsa educatiei, slaba ingrijire a animalelor sau problemele de mediu sunt cateva dintre situatiile pe care organizatiile nonguvernamentale incearca sa le rezolve prin intermediul donatorilor.

2. Hotaraste-te daca donezi local sau global

Are o organizatie globala un impact mai puternic decat o organizatie locala? Fie ca alegi sa donezi unei fundatii mai mici, fie ca faci acte de caritate catre o organizatie globala, ajutorul tau conteaza. Alegerea organizatiei pe care sa o sustii depinde doar de tipul de problema pe care aceasta o are in vedere.

Organizatiile de caritate multinationale sprijina oamenii nevoiasi din intreaga lume si acorda ajutor in caz de inundatii, cutremure sau tsunami. Pe de alta parte, organizatiile locale se implica mai mult in ajutorarea persoanelor din comunitati apropiate.

3. Informeaza-te online

Dupa ce te-ai decis in ce probleme sa te implici, este important sa te documentezi cat mai bine. Exista trei site-uri care te pot ajuta sa te informezi mai bine si sa-ti restrangi optiunile: charitynavigator.org, guidestar.org si charitywatch.org.

4. Intalneste-te cu voluntarii organizatiei

Fiecare organizatie filantropica are mai multi voluntarii care se pot intalni cu tine pentru a-ti explica rolul organizatiei, cauzele pentru care lupta, modul in care contribuie la rezolvarea problemelor si iti pot oferi raspunsuri in legatura cu tot ceea ce te preocupa.

5. Documenteaza-te din timp

Nu lasa sa treaca timpul si documenteaza-te bine inainte sa faci o donatie. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, cum decurge procesul, cat timp va dura - toate aceste nelamuriri trebuie sa le clarifici din timp.

sursa foto: fidelity.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
UE, cel mai mare donator de ajutor umanitar din lume

Tot ce trebuie sa stii despre contractul de donatie

Tipuri de donatii pentru ONG

Tipuri de donatii pentru copii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: