Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani 4 sfaturi sa ajuti victimele dezastrului din Japonia
 

4 sfaturi sa ajuti victimele dezastrului din Japonia

 

Japonia a fost lovita de unul din cele mai puternice cutremure inregistrate, pe data pe 11 martie 2011. In urma cutremurului cu magnitudinea de 9.0 grade, urmat de un tsunami devastator cu valuri inalte de zece metri si replici continue de pana la magnitudini de 6.0, se pare ca locuitorii Japoniei traiesc un adevarat cosmar.

Zone intregi sunt complet devastate; case, poduri si drumuri au fost luate de ape. Cel putin 10,000 de oameni sunt raportati morti, si multi altii sunt dati disparuti. Majoritatea supravietuitorilor incep sa devina stramtorati, din cauza proviziilor de apa si alimentele pe terminate. Prim-ministrul Japoniei numeste acest dezastru cea mai mare criza a tarii de la al doilea Razboi Mondial pana in prezent.

Chiar daca Japonia este a treia tara cea mai bogata din lume, anvergura dezastrului din 11 martie depaseste capacitatile acesteia. Primul lucru care ar trebui sa rasune in mintile fiecarei persoane ar trebui sa fie "Cum pot ajuta?"

Chiar daca suntem la mii de kilometri distanta, exista moduri prin care putem oferi sprijin pentru eforturile de asistenta a victimelor dezastrului din Japonia.

Iata 4 sfaturi sa ajuti victimele dezastrului din Japonia

1. Doneaza pentru Crucea Rosie

Crucea Rosie Americana sprijina in prezent si consilieaza Crucea Rosie Japoneza, care continua sa asiste Guvernul in actiunile sale. Puteti ajuta persoanele afectate de dezastre precum inundatii, incendii, tornade si uragane, cat si nenumarate alte situatii de criza fie in orasul natal, fie intr-un alt colt al lumii, printr-o donatie pentru Crucea Rosie Americana. Doneaza aici.

Crucea Rosie Japoneza a organizat deja 11 echipe de salvare in caz de dezastru, dar poti sa oferi suport prin donatii in bani. Actiunea este similara cu eforturile sustinute ale Crucii Rosii, in urma cutremurului din Haiti, iar organizatia mondiala accepta donatii online sau donatii prin sms. Scrie REDCROSS la nr. de telefon 90999 pentru a dona 10$ de pe telefonul tau (vei fi invitat sa confirmi donatia cu un al doilea mesaj, cu textul DA).

Crucea Rosie Romana a lansat Apelul umanitar de Urgenta “Ajutor pentru Japonia”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct. Pentru donatii online si serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa sectiunea Family Links. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana:
 
LEI: RO02BRDE410SV61136934100 / EURO: RO33BRDE410SV06871604100

2. Doneaza cu ShelterBox

Baza de organizare din Marea Britanie, cu 18 parteneri internationali, a lansat o platforma online de strangere de fonduri pentru sprijinirea victimelor din Japonia. ShelterBox este o asociatia caritabila internationala care intervine in caz de dezastru prin furnizarea de adaposturi urgente, pentru asigurarea nevoilor de baza ale victimelor, si pentru redarea demnitatii persoanelor afectate de dezastrele din intreaga lume. ShelterBox asigura asistenta pentru tarile afectate si livreaza cutii mari care contin un adapost si alte ustensile de urgenta. Pentru a dona, selecteaza pagina pentru tara ta, si apasa „Doneaza”.

3. Ajuta sa localizezi victimele si sa stabilesti legatura intre membrii familiei

Site-urile de socializare sunt mai eficiente ca oricand in cazul unui dezastru, intrucat sunt primul si cel mai rapid mod de comunicare si informare pentru victime, persoanele dragi lor, echipele de interventie de urgenta si formele de guvernamant. Informatiile noi din retelele sociale pot stabili legaturi si pot furniza informatii in timp real despre conditile instabile si evolutia dezastrului. Intra pe Twitter, Facebook sau reteaua ta preferata de socializare. De asemenea, verifica si site-ul Google, Crisis Respons Site si platforma Wikipedia, CrisisCommons sau motorul de cautare Google, denumit People Finder.

4. Fii atent cand donezi bani online

Ai grija cand donezi bani online, mai ales daca primesti mesaje spam sau emailuri care pretind ca te directioneaza catre organizatii de ajutorare a victimelor. De exemplu, compania specializata in solutii de securitate Trend Micro a identificat un asa-zis portal de donatii catre victimele tragicelor evenimente recente petrecute in Japonia, in fapt un site de "phishing" care incearca sa profite de situatia creata pentru a insela posibilii donatori.Este vorba despre site-ul "japan.com" gazduit in SUA, dat in vileag de specialistii unei companii specializate in sisteme antivirus. Mai multe despre acest site fals de donatii aici.

Sursa foto: washingtonpost.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roimi pare rau
coemntarii
de ceea ce s-a intamplat in Japonia dar ma intreb:la noi cine si cand s-a gandit?...inundatii...sute sau poate mii de oameni ramasi fara nimic...au venit ajutoare de undeva? sincer ..nu stiu ...si apoi Japonia..cum spuneti e a 3-a tara cea mai bogata din lume...se reface...si apoi ei nu au nevoie de ajutoare banesti...poate materiale sau de oameni care sa se sacrifice in locul lor pe la centrale unde sunt radiatii...tot nu contam nimic...nu? si apoi? unde se duc banii? tot acolo unde sau dus si cei de la ajutoarele date dupa revolutie? putini poate dar plang si acum dupa acei bani..donati
Adaugat de: mirelus la data de 25-March-2011, 19:04
linie gri
 
pfff
coemntarii
1.Tind sa cred ca are dreptate mirelus :( . 2. Crucea Rosie ROmana :)) , ma bufneste rasul . Exact la japonezi o sa ajunga banii din mana autoritatilor romani. Niste infractori .
Adaugat de: pcmarius la data de 27-March-2011, 17:01
linie gri
 
colectare de fonduri
coemntarii
Situatia din Japonia este un fenomen care face apel la umanitate...de aceea Crucea Rosie, fie cea romana sau cea americana, este in masura sa deruleze actiuni de colectare de fonduri pentru victimele de acolo. Intr-adevar, fiecare natiune are problemele ei, insa in fata unei asemenea calamitati, solidaritatea este fundamentala. Guvernul japonez primeste donatii doar prin Crucea Rosie pana cand stabileste cu exactitate numarul deceselor
Adaugat de: AlexandraM la data de 29-March-2011, 15:45
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Colectare de fonduri pentru Japonia

Bunastarea sociala azi

6 reguli despre caritate

3 mituri despre ajutor

3 cuvinte celebre si 1 motiv sa exist

2011 – Anul European Al Voluntariatului

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: