Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii bani Articole donatii bani 10 motive pentru care oamenii doneaza bani
 

10 motive pentru care oamenii doneaza bani

 

Cele mai frecvente motive pentru care oamenii doneaza bani se afla mereu in sfera de interes a organizatiilor non-profit, care fac eforturi continue sa stranga fonduri pentru o cauza specifica. Filantropia se manifesta diferit de la un individ la altul, insa raportat la mase intregi de oameni, aceasta virtute poate fi stimulata cu argumentele potrivite.

Astfel, este important sa stim ce ii determina pe oameni sa sustina o cauza sociala si sa reflectam asupra motivelor pentru care oamenii doneaza bani in scop caritabil.

Iata 10 motive pentru care oamenii doneaza bani:

1. Implicarea esentiala

Oamenii doneaza bani atunci cand simt ca implicarea lor este esentiala si suficienta pentru a duce la bun sfarsit atingerea unui scop nobil.

2. Solicitarea directa

Majoritatea oamenilor decide sa doneze bani pur si simplu pentru ca li s-a inaintat o solicitare directa. Important este ca invitatia sa li se adreseze personal, nu la nivelul unui intreg grup.

3. Vina

Multe persoane investesc in caritate din vina, deoarece au posibilitatile materiale pentru a salva o situatie delicata si se tem de mustrarile de constiinta aferente.

4. Compasiunea

Observarea unor campanii care au nevoie de sustinere sau transmit un mesaj emotionant declanseaza sentimentul de compasiune, un mobil puternic in actul donatiilor materiale.

5. Transparenta

Donatorii decid sa isi aduca o contributie baneasca daca li se ofera informatii exacte despre destinatia sumei si gestionarea ei exacta.

6. Criza de timp

Atunci cand timpul se scurge tot mai rapid catre un termen-limita, oamenii simt o presiune crescuta sa ofere ajutor de ordin financiar.

7. Recunoasterea

Asumarea unui act filantropic si popularizarea lui are un impact pozitiv asupra reputatiei donatorului.

8. Competitia

Multi indivizi decid sa doneze bani din spirit competitiv, atunci cand alte persoane din anturajul lor personal sau profesional se implica in actiuni caritabile.

9. Empatia cu persoanele publice

Campaniile a caror imagine sunt diverse persoane publice (personalitati sportive, actori, muzicieni etc) sunt convingatoare pentru donatorii care se simt mai apropiati de idolii lor daca adera la cauza sustinuta de acestia.

10. Perioada anului

Sarbatorile importante si sfarsitul anului (inainte de sezonul taxelor si impozitelor) sunt perioade prolifice pentru strangerea de fonduri. Spiritul Craciunului si dorinta de a darui sunt mobilizatoare puternice pentru sporirea donatiilor.

Sursa foto: changemakernetwork.edublogs.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro



strigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :((((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:24
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza bani pentru Crucea Rosie

Doneaza bani pentru 5 fundatii renumite

Donatiile in bani sunt sau nu scutite de TVA?

Donatiile in bani pentru persoane fizice

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Doneaza bani pentru  
Persoane
Institutii
Articole donatii bani
Donatii paine
Donatii sange
Donatii obiecte
 

Doneaza bani

pentru cei ce au
nevoie urgenta de ajutor

donatii bani

Cazuri urgente

Anunturi urgente

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: