Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Articole voluntariat microVoluntariatul sau Voluntariatul Online
 

microVoluntariatul sau Voluntariatul Online

 

In lumea de astazi, marea majoritate a celor ce citim acest articol ne petrecem o buna parte a timpului online. Fie ca o facem pentru divertisment sau ca face parte din natura activitatii noastre, ori pentru ca invatam, ramanem in contact cu cei apropiati si aflam ce se mai intampla in tara si aiurea, multe activitati au si o componenta online.

In acest context, iata o statistica surprinzatoare: mai mult de 90% din activitatile de voluntariat din lume au loc offline.

Sa vedem cativa din pasii pe care trebuie sa-i parcurga o persoana care afla prin Imparte.ro de o oportunitate in a se oferi voluntar pentru o organizatie non-profit.

microVoluntariatul sau Voluntariatul OnlineAstfel:

 1. Trebuie sa intri online.
 2. Citesti articole si stiri si afli de o oportunitate pentru a-ti aduce contributia la o cauza in care crezi cu adevarat.
 3. Contactezi organizatia respectiva.
 4. Completezi un formular, o aplicatie sau dai un interviu telefonic.
 5. Mergi la o intalnire pentru trainingul voluntarilor sau in cel mai bun caz trainingul are loc la telefon sau online.
 6. Iti aloci timp pentru activitatile de voluntariat.
 7. Iei masina sau metroul si ajungi la sediul organizatiei.
 8. Afli toate detaliile actiuni si participi la pregatirea ei.
 9. Acum faci voluntariat.
 10. Apoi te intorci acasa.
 11. Povestesti prietenilor, scrii pe blog sau pe facebook despre asta.
 12. Esti motivat si incerci sa recrutezi cunoscuti sa ti se alature, pentru a-i convinge trebuie sa va vedeti la o cafea sau bere, dupa caz.

Tocmai am insirat un intreg lant de activitati care iti ocupa o bucata uriasa de timp, pe care majoritatea celor ce lucreaza si au si alte obligatii, pur si simplu nu o pot aloca regulat sau atat de des pe cat si-ar dori.

Ajungem astfel la una din motivatiile principale ale celor ce nu fac voluntariat: lipsa de timp. Bineinteles ca acest argument universal pentru a nu face ceva poate fi uneori supralicitat, fiecare stie cel mai bine cat timp are la dispozitie.

Insa iata ca exista o noua tendinta in voluntariatul global, tendinta pe care noi la Imparte.ro am adoptat-o de la infiintare si pe care am denumit-o Voluntariat Online. Aceasta activitate mai este cunoscuta si sub numele de microVoluntariat.

Apare astfel o solutie pentru blocurile de timp liber pe care le avem fiecare dintre noi raspandite poate de-a lungul unei zile: 20 de minute acum, 30 de minute mai tarziu, o ora de acasa pe care o putem obtine renuntand la satisfactiile rapide cum ar fi privitul la televizor.

Daca vreti sa explicati cuiva conceptul de microVoluntariat ii puteti spune ca este acelasi lucru cu a ajuta o batranica sa traverseze strada. Ati “donat” cateva minute din timpul vostru pentru a face o fapta buna, fara nici o alta obligatie.

Voluntariatul Online reprezinta astfel o metoda foarte eficienta pentru oameni de a-si folosi putinul timp disponibil pentru a face fapte bune, fara sa trebuiasca ca ei sa fie prezenti intr-un spatiu anume pentru asta.

Asta nu inseamna ca voluntariatul online poate sau trebuie sa inlocuiasca voluntariatul traditional. Cele doua sunt absolut complementare.

In articolul urmator vom prezinta activitatile specifice microVoluntariatului si deschidem lista pentru inscrieri pentru microVoluntarii cu Inima Mare pe imparte.ro

Se pare ca oamenii petrec cumulat in fiecare an 9 miliarde de ore jucand solitaire.
Va puteti imagina cum ar fi daca  macar o parte din aceste ore ar fi dedicate unor activitati cu finalitate sociala pozitiva?

sursa foto: dowser.org

Articol realizat de:

Daniel Ion Daniel Ion
6 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul – beneficii pentru tine

Voluntariat pe termen scurt in Africa

Voluntar de vacanta

Voluntar de Craciun

Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: