Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni Ziua Mondiala a Refugiatului
 

Ziua Mondiala a Refugiatului

 

Ziua Mondiala a Refugiatului este sarbatorita, incepand din 2001, in fiecare an pe data de 20 iunie. Sarbatoarea este marcata de o multime de evenimente in peste 100 de tari, inclusiv din Europa Centrala, la care se implica persoane oficiale din guvernare, organizatii nonguvernamentale, lucratori din domeniul umanitar, celebritati, civili si chiar refugiati.

ziua mondiala a refugiatuluiZeci de mii de persoane din toata lumea se alatura Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) pentru a recunoaste si a aprecia contributia pe care persoanele fortate sa se refugieze o aduc societatii.

Ziua Mondiala a Refugiatului a inceput sa fie sarbatorita in fiecare an pe 20 iunie, odata cu adoptarea de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite a Rezolutiei 55/76, din 4 decembrie 2000. Pana in acel moment a fost doar Ziua Refugiatului African.

Simbolul asociat Zilei Refugiatului este cel al Natiunilor Unite, culorile fiind albastru si alb. Ramura de maslin inseamna pace, iar mainile impreunate simbolizeaza protectia.

Ziua Mondiala a Refugiatului in Romania

Pentru a nu lasa sa treaca neobservata Ziua Refugiatului 2013, UNCHR prezinta "Refugiu si Suzistenta". Intr-o proiectie multimedia semnata Art Work Projects (Chicago, SUA) vor fi prezentate povestile mai multor calatorii ale refugiatilor. Evenimentul se va desfasura atat pe 20 cat si pe 21 iunie, de la ora 21.15 pana la 23.00, la Hanul Manuc, Piata Sf. Anton.

Productia va rula de Ziua Mondiala a Refugiatului in mai multe capitale europene, printre care Budapesta, Sofia, Bucuresti, Varsovia si Ljubljana. Cei care vor participa la proiectia multimedia vor fi martorii calatoriei unei familii de refugiati, de la evenimentele catastrofale care au fortat plecarea, periplul spre siguranta, pana la efortul de a-si recladi viata intr-o noua comuniate.

Pentru a marca Ziua Refugiatului 2013, se vor organiza, in Bucuresti, spectacole live de percutie, pe ritmuri africane. Astfel, pe 20 iunie, intre 20.45 si 21.15, la Hanul Manuc, concerteaza Ikaya Band, iar pe 21 iunie va face spectacol GLORIA Band.

sursa foto: antena3.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Tatalui, 8 mai. Cum sa fii cel mai bun tata

Ziua Mondiala Impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca

Ziua Mondiala a Sanatatii - 7 aprilie

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: