Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Ziua Mondiala a Cartii
 

Ziua Mondiala a Cartii

 


Aflata sub umbrela UNESCO, Ziua Mondiala a Cartii este o celebrare mondiala a cartilor si a artei de a citi, marcata in peste 100 de tari din toata lumea. Originile Zilei Mondiale a Cartii despre care stim ca se sarbatoreste in Marea Britanie si Irlanda vin din Catalonia, un loc in care se daruiau carti si trandafiri celor dragi de Sfantul George (Saint George) – o traditie care dateaza de peste 90 de ani.

Ziua Mondiala a Cartii are loc in Marea Britanie si Irlanda in fiecare an, pe 3 februarie (aceasta data se aplica numai in Marea Britanie si Irlanda). Initiativa este atat de bine intelenita in scolile celor doua tinuturi incat in fiecare an initiatorii vor sa se asigure ca Ziua Mondiala a Cartii se petrece in timp real si este o ocazie speciala pentru a sarbatorii cartile si cititul. Majoritatea celorlalte tari sarbatoresc Ziua Mondiala a Cartii pe 23 aprilie, in fiecare an.

Proiectul Ziua Mondiala a Cartii reprezinta un parteneriat intre editori, vanzatori de carte si alte parti interesate, care lucreaza impreuna cu scopul de a promova cartile si cititul pentru satisfactia personala si petrecerea timpului intr-un mod extrem de placut.

Unul din obiectivele principale ale Zilei Mondiala a Cartii in Marea Britanie si Irlanda este de a incuraja copiii sa exploreze lumea cartilor si activitatea de a citi prin punerea la dispozitie a oportunitatii de a avea o carte proprie. Pentru a duce acest obiectiv la bun sfarsit, organizatorii au inceput sa trimita mailuri scolilor cu “ghiozdane” pline de idei si activitati, materiale vizuale si multe alte informatii despre modul de implicare de Ziua Mondiala a Cartii, inca de la jumatatea lunii ianuarie!

Majoritatea materialelor informative traditionale vor fi disponibile online din 2011 – pentru a avea acces la materialele de Ziua Mondiala a Carti, puteti sa va logati aici. La sectiunea “Evenimente” vei gasi toate categoriile de activitati si evenimente organizate de sute de oameni din tara, multe la care puteti participa. Pe parcursul anilor, Ziua Mondiala a Cartii s-a extins pentru a acoperi atat cititorii adulti pasionati, cat si cei noi. Quick Readers se refera la povesti deosebite scrise de autori importanti si sunt o sursa buna de delectare.

Prin intermediul cardului National Book Tokens Ltd (un card acceptat in librariile din Marea Britanie, si cadoul popular pentru toti iubitorii de carte de toate varstele si pentru toate ocaziile) si a numerosilor vanzatori de carti, copiii de la scoala au dreptul sa primeasca o carte pentru numai o lira, “World Book Day £1 Book Token” (sau echivalentul de 1.50 euro una din cartile Book Token, valabil in Irlanda).

Sursa foto: worldbookday.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
3 cuvinte celebre si 1 motiv sa exist

2011 – Anul European Al Voluntariatului

2010 – Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: