Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Ziua Internationala a Familiei - 15 mai
 

Ziua Internationala a Familiei - 15 mai

 

Ziua Internationala a FamilieiOrganizatia Natiunilor Unite a declarat data de 15 mai drept "Ziua Internationala a Familiei", pentru a initia un plan global de masuri care sa vina in ajutorul familiei. Un an mai tarziu, Guvernul Romaniei a decis celebrarea acestei zile si pe teritoriul tarii noastre.

Problemele familiei in Romania

In Romania, exista peste 75.000 de copii care nu au o familie si traiesc prin case de copii.
O problema grava in Romania, care afecteaza buna functionare a familiei, o reprezinta violenta domestica.

Din ce in ce mai multe femei sunt maltratate de catre sotii lor si sunt putine cele care indraznesc sa ceara ajutor. Multe dintre ele nu indraznesc sa isi paraseasca sotii de frica saraciei. De asemenea, exista si copii care sufera din cauza comportamentului violent al parintilor, multi dintre ei preferand sa fuga de acasa.

Conditiile de intemeiere a unei familii

Parintele Arsenie Papacioc, considerat cel mai mare duhovnic roman in viata, a declarat ca in momentul intemeierii unei familii este important sa se tina cont de anumite amanunte, "precum saracia, dar nu asta impiedica valoarea trainiciei unei familii, pentru ca iubirea imbogateste orice. (..) Dar sa nu se mearga pe instincte si pe placeri intr-o casnicie, ci gandind la un scop suprem: mantuirea reciproca. Stimularea continua reciproca spre acest scop este obligatorie, pentru ca e o mare raspundere", a precizat parinte Papacioc.

Potrivit Constitutiei Romaniei, familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorire a parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.

Ziua Familiei in Romania

In Petrosani va fi marcata si in acest an Ziua Internationala a Familiei printr-o serie de activitati menite sa ajute si sa intruiasca familiile sa comunice mai bine, pentru a evita problemele care pot duce la destramarea familiei.

"Ziua Familiei o vom serba in data de 15 mai cand este Ziua Internationala a Familiei; vom avea mai multe activitati printre care si premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie. Asteptam in continuare cereri, sunt peste 10 cupluri care vor primi acest titlu", a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, potrivit citynews.ro.

Pe Imparte.ro se gaseste o lista cu fundatiile care au programe pentru sutinerea familiei.

sursa foto: e-paolive.net

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Tatalui, 8 mai. Cum sa fii cel mai bun tata

Ziua Mondiala a Sanatatii - 7 aprilie

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului - 2 Aprilie

Doneaza de Ziua Femeii

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: