Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de ambulanta
 

Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de ambulanta

 

Serviciul de ambulanta este un serviciu care ofera asistenta medicala de urgenta persoanelor cu probleme de sanatate.

Ambulanta este vehiculul care asigura trasportul persoanelor bolnave sau ranite, fie de la domiciliu la unitatea sanitara, fie intre doua locuri de tratament.

Clasificarea ambulantelor

In functiile de importanta lor si atributiile echipajului, ambulantele din Romania sunt de mai multe tipuri: A1, A2, B1, B2, C1, C2, ambulante consult domiciliu.

Ambulanta de tip A1 si A2

Ambulanta de tip A1 este folosita pentru transportul sanitar neasistat al unui singur pacient, fiind dotata cu materialele si echipamentele minime necesare acordarii primului ajutor. In cazul celei de tip A2, aceasta poate asigura trasportul sanitar neasistat pentru mai multe persoane.

Ambulanta de tip B

Ambulanta de tip B este destinata interventiei de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor. In functie de gravitatea cazului, ea poate fi utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. In dotarea acestei ambulante exista defibrilator semiautomat sau manual, precum si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.

Ambulanta de tip C

Ambulanta de tip C este destinata urgentelor medicale cu prioritate maxima si transportului medical asistat al pacientului. O astfel de ambulanta este dotata cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva. Echipajul acestui autovehicul este condus obligatoriu de un medic special pregatit. In categoria ambulantelor de tip C intra si autovehiculele care transporta nou-nascutii aflati in stare critica.

Servicii de ambulanta in Romania

Municipiul Bucuresti si toate judetele beneficiaza de servicii de ambulanta finantate de la bugetul de stat. Dupa 1990, si-au facut aparitia si serviciile private: Puls, BGS, Scorseze etc.

Pentru a chema ambulanta de stat se formeaza numarul unic de urgenta 112. In cazul serviciului de a ambulante Puls numarul de telefon este 021 9733. Pentru Scorseze si BGS se formeaza 021.9755 si 0720.722.660, respectiv 021 9505.

Citeste si:

Cursuri de prim ajutor

Primul ajutor pentru copii

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roSOS
coemntarii
Aseara la ora 1,00 noaptea eram pe punctul de a chema Ambulanta; baietelul meu de 3,5 ani acuza dureri foarte tari la urechea stinga si la un moment dat am zis , gata , trebuie sa sun la 112. Intre timp mai adormea dar se tot trezea....pina la urma a adormit. Am procedat corect sau nu ca nu am chemat Ambulanta ? Multumesc. Gabriela.Brasov
Adaugat de: robertik la data de 28-September-2012, 17:13
linie gri
 
Re: sos
coemntarii
Avand in vedere varsta copilului si fragilitatea acestuia in fata unui potential pericol, trebuie sa fiti pregatita in astfel de momente, fie sunand la serviciul de urgenta sau deplasandu-va cu baiatul la spital. In masura in care nu puteti acorda primul ajutor pentru acesta, este indicat sa sunati la 112.
Adaugat de: Imparte la data de 1-October-2012, 12:15
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului

Teorii in Asistenta Sociala

Fundatia pentru SMURD

Cariera in asistenta sociala

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: