Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Sfantul Andrei patronul spiritual al romanilor
 

Sfantul Andrei, patronul spiritual al romanilor

 

Pe data de 30 noiembrie se celebreaza Sfantul Andrei, una dintre cele mai mari sarbatori din calendarul ortodox. Andrei a fost un apostol, frate cu Simon Petru. Numele sau provine din grecescul Andreas, care inseamna "viteaz" sau "barbatesc".

Desi are un nume grecesc, Sfantul Apostol Sfantul AndreiAndrei era iudeu. Potrivit Evangheliei lui Ioan, Sfantul Andrei a fost primul ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul, pe care i l-a recomandat lui Iisus in calatoria din Nazaret.

Imediat dupa invierea lui Iisus si coborarea Duhului Sfant, apostolii au fost trimisi in lume pentru a propavadui Evanghelia. Apostul Andrei a fost trimis in Scytia (Dobrogea). Andrei l-a insotit mai intai pe fratele sau, Apostolul Petru, prin Asia Mica, apoi a plecat in peninsula Balcanica, iar de aici in Turcia de astazi, ajungand in Scytia.

De aici, a plecat in sudul Rusiei, apoi s-a intors in Grecia, ajungand in orasul Patras, unde a si murit. Se spune ca Apostolul Andrei a avut o moarte crunta, fiind legat de un copac, si nu de o cruce in forma de X. Moastele sale s-au pastrat la Patras, dupa ce au tot fost mutate la Constantinopol, Napoli si Roma.

Credinciosii ortodocsi il celebreaza pe Sfantul Andrei pe 30 noiembrie. El a mai fost numit "Cel dintai chemat", deoarece a raspuns primul la chemarea lui Iisus Hristos la apostolat.

Sfantul Andrei, ocrotitorul pescarilor

Sfantul Andrei este patron al Scotiei, al Romaniei, al Spaniei, al Siciliei si al Rusiei. Apostul Andrei a fost pescar, iar din acest motiv este considerat si ocrotitorul pescarilor greci.

Sfantul Andrei, "Patronul spiritual al romanilor"

In Romania, Sfantul Andrei este vazut ca apostolul care a propavaduit Evanghelia pe meleagurile tarii noastre, dovada fiind si numeroasele toponime din zona Dobrogei, precum Pestera Sfantului Andrei sau Paraiasul Sfantului Andrei.

Pestera Sfantului Andrei este unul dintre cele mai sacre locuri din Romania. Aceasta este practic o biserica sapata in stanca, in care se gaseste un pat sculptat, pe care se spune ca se odihnea Apostolul Andrei. Persoanele aflate in suferinta merg acolo pentru a-si redobandi sanatatea.

Trimite felicitari de Sfantul Andrei

Trimite mesaje de Sfantul Andrei

sursa foto: crestinortodox.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Sfanta Irina

Asociatia Sfantul Stelian

Andreea Marin - profil de vedeta caritabila

Obiceiuri de Sfantul Andrei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: