Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Plimbari culturale de weekend
 

Plimbari culturale de weekend

 

"Universul nu este constient de existenta ta. Relaxeaza-te!" (Anthony de Mello)…si nu “plimbandu-te” sa platesti o factura, ci intr-o destinatie culturala precisa, care se intinde pe minim 4-5 de ore pe zi. Zilele de sambata si duminica se petrec alaturi de cei dragi, cu prajiturele si cafea calda la micul dejun, muzica de relaxare, carti si reviste si pagina de internet deschisa la programul de vizite ale muzeelor culturale din Bucuresti.

Va asteapta un weekend incarcat de surprize si amintiri, cu un program flexibil si pe gustul fiecaruia ideal pentru o plimbare in muzee. Uite ce idei de plimbari culturale iti dam noi:

Muzeul Taranului Roman

Adresa: Str. Kiseleff, nr. 3

Muzeul isi deschide portile pentru vizitatori cu mare drag pentru ca pretul intrarii a ramas tot 6 lei. Nici in Galeria de Arta Taraneasca nu veti avea surprize neplacute, daca veniti sa faceti targuieli.
Va asteapta haine de sarbatoare, podoabe, oua incondeiate, icoane pictate pe lemn sau pe sticla, scoarte si stergare, fluiere si cavale, ulcioare, linguri si blidare.

Ia aminte ca in perioada 2 septembrie - 17 octombrie 2010, la Sala Oaspeti va fi expozitia de fotografie realizata de Inge Morath - "Jurnalul meu romanesc".

Gradina Botanica - fondata in 1860

Adresa: Sos. Cotroceni, nr 32, sector 6, Bucuresti

Program: Zilnic intre orele 8:00 - 20:00

Daca nu stiai, gradina are o suprafata de 17.5 ha, si este organizata pe 3 sectoare, asa ca dedica-ti cateva ore sa vizitezi tot ce te intereseaza, si alege din:

  • sectoare in aer liber, populate cu plante anuale si perene (Sectorul Decorativ, Sectorul Plante Rare, Sectorul Flora mediteraneana, Sectorul Flora Dobrogei, Sectorul Gradina Italiana, Rosariul, Colectia de Irisi, Sectorul Plante Utile si Sectorul Sistematic)

  • sere de expozitie care adapostesc compartimente speciale pentru plante din diferite regiuni ale planetei (Palmieri, Orhidee, Ferigi Exotice, Plante Tropicale si Subtropicale, Plante Suculente, Cactusi, Bromelii)

  • sere de productie

Muzeul National de Arta al Romaniei

Adresa: Calea Victoriei, nr. 49-53

Program: Miercuri-Duminica, intre orele 11:00-19:00

Muzeul National de Arta are trei galerii de arta si o istorie regala: Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Ce alegi? Daca vrei sa intram in detaliu, afla ca muzeul cuprinde aproximativ 11.500 piese de colectie, luate prin nationalizarea colectiilor regale sau a unor colectii particulare.

Si ca sa vezi cat de norocos esti, afla ca mai ai o luna la dispozitie sa vizitezi expozitia Theodor Pallady, intitulata "Volum si perspectiva in creatia grafica a lui Theodor Pallady". Muzeul National de Arta gazduieste, in perioada 1 iulie - 31 octombrie, o expozitie care reuneste 32 de lucrari de arta grafica, realizate printr-o paleta vasta de tehnici de lucru: creion, acuarela, tus, pasteluri si acvaforte. Tematica aleasa acopera o mare parte a subiectelor de studiu alese de Theodor Pallady, naturi moarte, portrete, nuduri si peisaje : "Place Dauphine", "Peisaj de tara", "Autopotret", "Tanara la malul marii", "Zita Blondeau". Have fun!

Muzeul Satului, fondator Dimitrie Gusti

Adresa: Sos. Str. Kiseleff, nr. 28

Muzeul a fost deschis oficial in mai 1936 in prezenta regelui Carol al II lea. Profesorul Dimitrie Gusti a dorit ca acest muzeu sa infatiseze realitatea, viata satului, asa cum este ea traita de catre taranul roman. Muzeul este deschis zilnic intre 9:00 si 17:00 lunea, iar de marti pana duminica intre orele 9:00 si 19:00. Sala de expozitii "Gheorghe Focsa" este deschisa doar de miercuri pana duminica intre orele 11:00 si 19:00. Luni monumentele sunt inchise.

Muzeul National Cotroceni, declarat muzeu in 1990

Adresa: Bd. Geniului, nr. 1

Program: zilnic intre orele 9:30 - 17:30; Luni: Inchis

Acest palat a fost ridicat intre anii 1679 si 1681 de catre domnitorul Serban Cantacuzino. Palatul a avut mai multe perioade in care a fost modernizat sau completat. Este refacut de Barbu Stirbei, in 1852 si este tot atunci este infiintata Gradina de la Cotroceni. Ulterior, in perioada 1893 si 1895 este edificat palatul princiar, iar dupa cutremurul din 1977, se reface in mare parte palatul, si se construieste aripa noua, care acum este sediul Presedentiei Romaniei. Merita sa vizitezi acest muzeu, pentru ca este singura resedinta din intregul teritoriu romanesc, care a avut cea mai lunga perioada de folosinta, de la sfarsitul secolului al XVII -lea, pana in zilele noastre.

Un weekend de minune!

Sursa foto: international.uiowa.edu

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Vindeca singuratatea!

The Happiness Project

Pachete turistice de weekend - cele mai ieftine oferte

Depresia de vacanta - sfaturi utile

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: