Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Pinterest pentru ONG-uri
 

Pinterest pentru ONG-uri

 

Lansat in 2010, Pinterest este o unealta de social media tot mai puternica, ce poate fi utilizata cu succes in campanii de marketing, si cu putina pricepere, poate deveni un instrument excelent de promovare pentru ONG-uri.

pinterestSite ce a ajuns cel mai rapid la numarul de 10 milioane de utilizatori pe luna in intreaga istorie a internetului, Pinterest poate fi folosit ca un loc in care poti colectiona poze si informatii despre hobby-uri, dar si ca o unealta de promovare excelenta.

 

Diferentele dintre Pinterest si alte site-uri social media

In SUA, 83% dintre utilizatorii Pinterest sunt femei, lucru ce scoate acest site de social media din randul retelelor sociale dominate de barbati. Deocamdata Pinterest nu se apropie de succesul Instagram sau al marilor retele sociale, insa baza sa de utilizatori este in crestere si site-ul este un mod inedit de promovare, folosind doar elemente vizuale.

 

Poate beneficia un ONG de pe urma Pinterest

Odata ce reuseste sa atinga un numar de utilizatori activi ai site-ului, orice ONG care isi face simtita prezenta pe Pinterest poate beneficia de promovarea in forma grafica. Interactiunea cu o comunitate este usurata de Pinterest, daca site-ul este folosit corect.

 

Strategii de utilizare Pinterest pentru ONG

Deoarece este o platforma cu componenta vizuala predominanta, Pinterest poate permite ONG-urilor sa atinga voluntarii intr-un mod deosebit, prin poze cu activitati, care semnifica mult mai mult decat cifre si rapoarte.

Site-ul permite si strangerea simpla de fonduri, dar donatiile vor veni mai usor de la cei implicati deja si atrasi de partea vizuala a ONG-ului ce isi face campanie pe Pinterest.

Alte strategii simple de promovare pe Pinterest sunt implicarea voluntarilor pe site-ul de social media si asocierea cu cauze conexe, ce pot atrage un numar mai mare de donatori sau voluntari interesati.

 

Este Pinterest un instrument potrivit pentru ONG-uri?

Folosit corect, prin exploatarea maxima a potentialului grafic si prin contactul direct cu cei carora se adreseaza un ONG, Pinterest poate fi o unealta poate chiar mai puternica decat Facebook pentru promovarea valorilor unui ONG si a proiectelor sale.

Sursa foto: Businessesgrow.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rovasile aurelia
coemntarii
CEI CARE POT DA O MANA DE AJUTOR ACESTUI CAZ,ORICAT DE PUTIN ESTE BINEVENIT. Vasile Aurelia: buna seara oameni cu suflet sant o mama singura cu o fetita de 7 ani care merge la scoala eu sant operata la inima si am o pensie de handicap de 230 ron pe luna stau cu chirie va rog daca se poate sa ma ajute cineva credeti-ma ca nu mai pot sa ami duc fetita la scoala ca nu mai imi permit nu imi ajunge pensia si cu chiria si cu scoala fetitei si cu mancarea va rog din suflet si din inima ajutati-ma las si un numar de tel 0763918608".
Adaugat de: vasile-aurelia la data de 12-November-2012, 11:21
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundraising, o activitate esentiala pentru ONG-uri

Fonduri europene pentru ONG

Cum sa lucrezi intr-un ONG

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: