Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni Motivatia intrinseca vs Motivatia extrinseca
 

Motivatia intrinseca vs Motivatia extrinseca

 

 

Cine este orb? Cel care nu vede alta lume. Cine este mut? Cel care nu poate sa spuna un gand frumos despre soarta lui. Cine este sarac? Cel care este incurcat de prea multe dorinte. Cine este bogat? Cel care este fericit cu soarta sa! - proverb indian

Ce te motiveaza pe tine ca om? Crezi ca o motivatie intrinseca se manifesta doar la varsta copilariei, prin dorinta unui copil de a cunoaste, de a sti cauza fenomenelor ce se produc in jur? Astep cu drag parerile tale. Sa pornim cu doua definitii: Motivatia intrinseca vs Motivatia extrinseca.

 

Motivatia intrinseca

Definitie: Motivatia intrinseca se refera la motivatia care vine din interiorul unui individ si nu din recompense exterioare, cum ar fi banii, cadourile sau notele de la scoala.

Motivatia unui individ vine din placerea de care acesta se bucura atunci cand duce o sarcina la bun sfarsit sau vine dintr-un sentiment de satisfactie cand lucreaza intr-un proiect, reuseste prin propriile puteri, ajuta o persoana draga si multe altele.

O persoana cu o motivatie intrinseca va lucra la o ecuatie de matematica, de exemplu, pentru ca este distractiv si ii face placere. Sau, o persoana cu o motivatie interioara puternica va incerca sa gaseasca solutii la o problema datorita faptului ca e extrem de implicat in ce face.

Motivatia extrinseca

Definitie: Motivatia extrinseca se refera la motivatia care vine din recompensele si darurile celorlalti. Factorii motivationali sunt externi, sub forma unor recompense, bani sau note, care ofera satisfactie, recunoastere.

O persoana cu o motivatie extrinseca va lucra la o sarcina chiar daca nu va avea un interes profund, dar va avea in considerare toata satisfactia indeplinirii acesteia. Recompensele pot fi minore, un simplu zambet, dar si majore, faima sau puterea. De exemplu, un elev motivat extrinsec va reusi sa termine toate temele pana la sfarsitul saptamanii pentru ca va stii ca pleaca in excursie.

Sursa foto: http://pianoshaman.wordpress.com/

 

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: