Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Interviu cu Alina Tiplea fondatoarea magazinului caritabil Merci Charity Boutique
 

Interviu cu Alina Tiplea, fondatoarea magazinului caritabil Merci Charity Boutique

 

"Casuta Merci, un loc aromat cu fapte bune unde daruiesti si primesti in fiecare zi" – este  fraza in care ne-am regasit si ne-a facut deopotriva si mai curiosi sa aflam povestea "casutei Merci".

Asa incepe interviul nostru cu Alina Tiplea, fondatoarea primul concept store caritabil din Romania.

Cum a inceput totul?

Pe langa copilasii care au nevoie de lucruri, exista si copii care au nevoie de bani pentru a putea “pasi” mai departe in viata. Ideea de a valorifica/recicla “vechiturile” sau lucrurile nefolositoare unora, mi se parea foarte buna, dar lipsa de fonduri pentru a deschide un magazin caritabil, m-a tinut in loc.

La un moment dat am renuntat la a mai gasi scuze si am trecut la fapte si cu ajutorul voluntarilor am reusit. Am dat de stire in randul prietenilor mei ca strang donatii de diverse lucruri (haine, carti, accesorii..) si am facut primul eveniment caritabil (targ+teatru) Merci Charity Boutique (nici macar nu avea numele acesta atunci) gazduit de Vault/Club Margot. Produsele erau sortate si ce nu vroiam sa se gaseasca in targul respectiv era donat unui centru de asistenta sociala, astfel impacam cele doua nevoi. Apoi a continuat sirul evenimentelor caritabile, pana l-am cunoscut pe Peter Barta, cel care m-a ajutat sa pun caramizile “casutei Merci” si cel care ne sprijina financiar .

Care este identitatea magazinului Merci Charity Boutique?

Identitatea vizuala (logo, afise, etc) este donata de agentia Hello Menthol. In “casuta MERCI” oricine poate face fapte bune, deoarece aici nu vei gasi PRODUSE, vei gasi GESTURI, nu vei gasi PRETURI, vei gasi SANSE. Asa ca SI TU POTI SALVA VIETI!

Ce ii asteapta pe vizitatorii care vor trece pragul magazinului Merci Charity Boutique?

Acesta este un proiect pe care l-am gandit cu sufletul, asa ca in fiecare colt sau amanunt este pus suflet. Incercam sa oferim o atmosfera calda, cu ceai bun, muzica buna, oameni frumosi.

Noi nu avem clienti, avem PRIETENI, asa ca sunt cativa prieteni care deja se servesc singuri pentru ca sentimentul este “ca acasa”. Pe langa partea de ceainarie ii asteapta si partea de boutique – cu lucruri donate de diverse persoane sau artisti, accesorii facute de noi, un mic anticariat..

Cum se desfasoara actiunea de strangere de fonduri? Cum pot vizitatorii sa ajute?

Prin simplul fapt ca beau un ceai la casuta Merci, vizitatorii au facut o fapta buna. Pot vorbi despre noi, pot organiza evenimente, intalniri.. pot participa la evenimente, etc.

Care a fost ultima actiune caritabila pentru Asociatia Merci Charity Boutique?

As spune azi, dar voi spune un concert caritabil Irina Sarbu si Luiza Zan la Clubul Taranului Roman.

Cand va avea loc urmatoarea actiune de acest tip?

As spune maine, dar voi spune ca la sfarsitul lunii ianuarie, poate chiar 31, un recital de saxofon. MERCI Charity Boutique exista pentru ca putem darui in fiecare zi printr-un simplu ceai, nu trebuie sa asteptam momente speciale, ocazii speciale (Craciun, Paste).

Care sunt planurile Merci Charity Boutique pentru 2013?

Sa putem salva cat mai multe suflete nevinovate, asta inseamna sa facem cunoscut conceptul, locatia si sa reciclam cat mai multe atitudini si perceptii. De asemenea, anul acesta Mos Craciun mi-a indeplinit visul, pentru anul viitor mi-as dori sa putem deschide un alt magazin caritabil, dar cu alt target, ma voi apuca sa scriu scrisoarea :).

Ce ne spuneti despre dumneavoastra?

Imi place sa vorbesc despre Merci, sufletul meu, el este important si mai putin despre mine, un om bun, dar oarecare.

Nume - Tiplea Alina
Narsta - de la o varsta incepi sa nu-ti mai spui varsta :).
Ocupatie – Om bun Executive mi-a venit in minte acum
Hobby – viata si tot ce implica ea

Despre magazinul caritabil Merci Charity Boutique

Merci Charity Boutique este primul concept store caritabil din Romania, care functioneaza din luna noiembrie a anului trecut. Scopul sau este acela de a aduna fonduri pentru asociatia Merci Charity Boutique, implicata in activitati de ajutorare a parintilor cu copii cu probleme, cat si a adultilor cu dizabilitati.

Merci Charity Boutique se afla pe strada Smardan, deasupra cafenelei French Bakery din centrul istoric al Bucurestiului.

Articol realizat de:

Daniel Ion Daniel Ion
6 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Primul interviu cu un donator Imparte.ro

Interviu despre voluntariat cu Radu Florin

Interviu cu Daniela Martinescu, presedintele Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: