Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Implicare sociala. Despre ingrijirea celor batrani
 

Implicare sociala. Despre ingrijirea celor batrani

 

Potrivit unui studiu al Natiunilor Unite din 2002, populatia varstnica este in ascensiune la nivel global datorita cresterii sperantei de viata. Si cum cei in varsta depind de venitul scazut, de starea de sanatate afectata de boli si de cei care ii pot ingriji, problema lor este pe cale sa devina una sociala.

Implicare sociala. Studiul estimeaza ca in 20 de ani de acum inainte mai mult de un miliard de oameni vor fi peste 60 de ani, iar in 2050 acel numar va atinge 2 miliarde. Grupul celor peste 80 de ani este in crestere accelerata comparativ cu celelalte grupuri.

Ba mai mult, majoritatea batranilor va trai in tari in curs de dezvoltare care sunt cel mai putin pregatite sa faca fata noilor schimbari sociale pe care le presupune acest proces. Fara bani, fara asistenta sociala, perspectivele de viitor ale celor in varsta nu sunt tocmai roz in aceste zone afectate de subdezvoltare. Imbatranirea populatiei globale reprezinta o problema sistemica care va afecta mai toate aspectele vietii sociale cu impact in primul rand asupra familiilor si politicilor publice care vor fi nevoite sa infrunte noua provocare. In vreme ce numarul varstnicilor creste, cel al asistentilor profesionisti, care pot oferi ingrijire pentru batrani este in scadere asa incat aceasta problema se va putea rezolva numai pe baza de VOLUNTARIAT.

Drept urmare, cei care isi doneaza timpul lor, mai pe scurt cei care se vor alinia unor activitati de voluntariat si de implicare sociala, vor fi cei care pot ajuta eficient la gasirea unei solutii pe viitor pentru ameliorarea conditiilor de ingrijire a batranilor. Voluntariatul in chestiunea populatiei imbatranite va deveni in scurt timp un element vital in orice politica sociala guvernamentala sau non - guvernamentala. Este de asteptat ca si cadrul legal al acestor activitati de gen sa comporte modificari binevenite prin care sa fie stipulate si recompense pentru cei care isi aloca timpul lor in scopuri altruiste asemanator celui de ingrijire a unor batrani.

Cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru toata lumea. Iata asadar o cauza de ingrijire a batranilor pe care merita sa o sustinem mai ales ca ne va privi, la un moment dat, pe toti fara exceptie.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Sfaturi de ingrijire pentru cei varstnici

Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Cum sa donezi inteligent pentru o asociatie caritabila

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: