Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roVoluntariat Responsabilitate sociala Gradina personala arma secreta in lupta cu foametea?
 

Gradina personala, arma secreta in lupta cu foametea?

 

Legumele si fructele cultivate in gradinile proprii ar putea reprezenta arma secreta in lupta cu foametea din tarile in curs de dezvoltare. Potrivit unor proiecte, femeilor li se da posibilitatea de a lucra pamantul, reusind astfel sa le ofere o viata sanatoasa copiilor.

Cercetari recente au aratat ca malnutritia ucideGradina legume 3,1 milioane de copii in fiecare an si tot din aceasta cauza 165 de milioane de copii au incetat sa mai creasca in 2011. Micronutrientii precum vitamina A, zinc si fier sunt esentiali pentru dezvoltarea copiilor, mai ales in primii ani de viata, iar gradina ar putea fi o solutie pentru criza alimentara.

Femeile, responsabile de cresterea copiilor

In majoritatea cazurilor, femeile sunt cele responsabile de cresterea copiilor, insa tot ele sunt cele care nu se bucura de acces deplin la terenuri. La nivel global, ele primesc doar 5% din serviciile de extindere agricola. In 2009, Care International a lansat un poiect EFSA (Autoritatea Europeana pentru Securitatea Alimentara) care viza 55.000 de femei din nord-estul Bangladeshului, pentru care au fost organizate cursuri de formare in gradinarit.

"Cursul le-a aratat femeilor cum sa foloseasca spatiul mic disponibil din jurul casei", a declarat Sekhar Bhattacharjee, liderul echipei EFSA, potrivit "The Guardian".

Gradinile din gospodarii, sursa de venit

Datorita gradinilor din gospodarii, familiile au avut acces la fructe si legume si, in plus, au putut sa vanda o parte din productie. Aproximativ 1.600 de familii care au participat la proiect au reusit, intre decembrie 2012 si martie 2013, sa produca in gradina 53 de kilograme de fructe si legume, consumand in medie 36 de kilograme, iar restul de 18 kilograme le-au vandut.

Astfel, femeile au reusit sa aduca bani in casa. "Deodata, ele pot face alegeri despre cum sa cheltuiasca banii pentru gospodarie. Acesta lucru a avut un impact fenomenal si cercetarile au aratat ca atunci cand femeile detin controlul veniturilor din gospodarie, sunt mai predispunse la a le cheltui pentru bunastarea resurselor in ansamblu", a precizat Larissa Pelham, consilier in securitatea alimentara la Care International UK.

sursa foto: mlive.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Risipa de alimente, o problema globala

Problemele de alimentatie: care sunt cauzele?

Integrare sociala si amplasarea gospodariei

3 sfaturi sa te protejezi de criza alimentara

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Voluntariat online  
Campanii
Actiunea zilei
Sustine o cauza
Spune si celorlalti
Sustine imparte.ro
 

Vezi cine din judetul tau
are nevoie de ajutor

harta cazuri

Doneaza pentru:

Fundatii | › Persoane

Reprezinti un ONG?

Ai nevoie de fonduri?

Adauga o fundatie

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: