Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roFundatii Articole fundatii asociatii Fundatia Dinu Patriciu
 

Fundatia Dinu Patriciu

 

Fundatia Dinu PatriciuFundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala care sprijina si promoveaza educatia in toate formele ei.

Fundatia are un buget anual de peste 7 milioane dolari, dezvolta programe ample si sustine peste 5700 de bursieri propunandu-si sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Misiunea Fundatiei Dinu Patriciudona

Misiunea fundatiei Dinu Patriciu este de a sprijini si promova educatia, in toate formele ei, urmarind formarea de persoane cu un pronuntat spirit de initiativa, o deosebita constiinta civica, dar si un veritabil spirit de responsabilitate sociala.

Viziunea Fundatiei Dinu Patriciu

In viziunea noastra, o societate nu poate prospera decat ca urmare a actiunilor voluntare si neingradite ale membrilor sai. In acest sens, consideram ca orice societate are nevoie de indivizi care sa actioneze liber dar in acelasi timp responsabil, contribuind astfel la bunastarea lor si a societatii din care fac parte.

Valorile Fundatiei Dinu Patriciu

Credem in dreptul fiecarui individ de a-si stabili singur destinul si de a-si construi viitorul. Credem in tineri pentru ca in ei se afla entuziasmul, dinamismul si forta inovatoare, elemente definitorii ale progresului.

Proiectele si Programele Educationale ale Fundatiei Dinu Patriciu

Printre proiectele active ale Fundatiei se numara "Inventeaza-ti viitorul!", "Orizonturi Deschise", "Premiile in Educatie", "Educatia Merita", "Sponsorizeaza un copil", "Joburi la orizont", "Professoria".

Fundatia Dinu Patriciu - Inventeaza-ti viitorulProgramul Inventeaza-ti viitorul!

Programul Inventeaza-ti Viitorul! se adreseaza elevilor de liceu si studentilor din ciclul de licenta cu rezultate scolare bune, dar care provin din familii cu venituri modeste.

Fundatia Dinu Patriciu acorda in fiecare an 5000 de burse in valoare de 200 lei pe luna pentru elevii de liceu si 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna pentru studenti.

Exista posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.

Modul de atribuire a burselor si reconfirmarea lor in timp se bazeaza pe capacitatea tinerilor de a-si dovedi vointa de a investi educational in propriile lor persoane, in pofida unor conditii sociale defavorabile.

Programul Orizonturi deschise

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza acelor tineri care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitatile prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire.

Fundatia Dinu Patriciu ofera acestor tineri 100 de burse in valoare de maxim 15.000 de dolari pe an fiecare, atribuite pe intreaga durata a programului masteral sau doctoral.

Valoarea totala anuala a burselor oferite prin programul de burse Orizonturi Deschise este de 1.500.000 USD. Foarte important: avand in vedere ca obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui prin sustinerea tinerilor la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei.

Fundatia Dinu Patriciu - Sponsorizeaza un CopilSponsorizeaza un Copil

Programul "Sponsorizeaza un copil" are scopul de a oferi copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate, resursele materiale necesare continuarii studiilor, prin cooptarea de sponsori individuali pentru acesti beneficiari. Pentru atragerea acestor sponsori, Fundatia Dinu Patriciu realizeaza o ancheta sociala pentru fiecare beneficiar, ancheta ale carei rezultate sunt prezentate publicului. Orice persoana poate apoi sa aleaga un copil pe care sa il sponsorizeze cu cate 200 de lei pe luna pe o perioada de minim un an.

Gala Premiilor in Educatie

Fundatia Dinu Patriciu lanseaza un nou proiect, o competitie anuala la sfarsitul careia, in cadrul Galei Premiilor in Educatie, se vor acorda premii oamenilor, organizatiilor, proiectelor care au contribuit la imbunatatirea sistemului educational din Romania.

Programul Professoria

Acest program este adresat universitatilor din Romania, avand ca obiectiv dezvoltarea unor programe inovative de Master in Educatie.

Joburi la Orizont

Fundatia Dinu Patriciu si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) au lansat platforma virtuala www.joburilaorizont.ro. Proiectul este conceput pentru sustinerea si valorificarea potentialului studentilor romani care au studiat in cadrul universitatilor de top din lume si mai ales integrarea acestor tineri pe piata muncii din Romania.

Mesajul Presedintelui Fundatiei Dinu Patriciu

"Datorita formatiei mele de profesor, am fost intotdeauna preocupat de domeniul educatiei. Acesta este motivul pentru care am infiintat Fundatia Dinu Patriciu, care are ca scop sustinerea elevilor si studentilor din Romania. In momentul in care mediatizezi modul in care intelegi care iti este responsabilitatea sociala, exista destule voci care gasesc motivatii obscure.. intentii neortodoxe. Acesta este motivul pentru care, pana acum, nu am facut publice initiativele si investitiile mele caritabile. Prin Fundatia Dinu Patriciu insa vom incepe sa le facem cunoscute. Vreau sa dam un exemplu si vreau sa-i incurajam si pe altii sa se implice."

Raportul anual al Fundatiei pe anul 2009 poate fi descarcat de aici

sursa: http://www.fundatiadinupatriciu.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rourgent
coemntarii
buna ziua!suntem o familie cu trei copii si vem nevoie urgent de un contor apa rece DN15 deoarece s-a spart cel vechi si nu avem apa.deasemenea alimente,hainute ,incaltaminte pentru baiatel de 4respectiv 5ani si fata de 12 ani.va rog din suflet sa ne ajutati si sa nu ne ignorati mesajul.va multumesc.dedeaylin29@yahoo.com este adresa de e-mail.va rog din suflet sa imi dati un raspuns pozitiv.
Adaugat de: dedeaylin29@yahoo.com la data de 11-March-2015, 14:32
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fundatia Sensiblu

Fundatia Ratiu Romania

Fundatia Inocenti

Fundatia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea Romaniei

Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia Ovidiu Rom

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o fundatie  
Doneaza acum
Fundatii din Romania
Despre fundatii si asociatii
Declaratia 2%
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: