Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor
 

Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor

 

Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor pentru ca statisticile arata ca in decursul anului 2009, mai putin de 2% din romani donau sange, in timp ce in Elvetia si Danemarca, procentul donatorilor era de 10%.

Doneaza sange de Ziua Ta!

Doneaza sange, in fiecare an de Ziua Mondiala a Donatorului de sange. An de an sunt demarate campanii de informare si educare a cetatenilor in favoarea donarii de sange, atat in Bucuresti, cat si in alte judete din tara. Iar pe 14 iunie lumea intreaga celebreaza Ziua Mondiala a Donatorului de Sange.

Mesajul este clar: milioane de oameni au nevoie de o picatura de sange in plus, pentru ca viata lor sa poata fi traita, mai ales atunci cand nu sunt suficiente unitati de sange si atunci cand numarul accidentelor de circulatie este in crestere.

In fiecare an, atat fundatiile, asociatiile si centrele regionale de transfuzie incurajeaza donarea de sange. Pacientii au nevoie intotdeauna de sange, indiferent de sezon sau de timp. Pe timp de vara este si mai multa nevoie de donatori pentru ca unii donatori pleaca din tara fie in vacanta, fie in interes de serviciu.

Sangele donat este dat oricaror persoane care au nevoie de el: in timpul tratamentului de cancer, la nastere, pentru tratamente ale unor leziuni de tipul unui accident sau tulburari ale sangelui.

Conditii sa donezi sange

In afara unei donatii normale, se pot face si alte colectari specializate, concentrat eritrocitar – se utilizeaza pentru inlocuirea pierderilor de sange si in tratamentul anemiilor, plasma proaspat concentrata - este separata din sangele total prin centrifugare, apoi congelata.

Exista si anumite motive pentru care nu ar trebui sa donam sange: daca a fost facuta o transfuzie de sange cu un an in urma sau daca avem o raceala. Vom face un articol separat cu 10 motive pentru care oamenii nu doneaza sange.

Cand mergi la un centru regional de transfuzie, de obicei, completezi un formular care atinge o serie de intrebari pentru a fi siguri ca esti un donator potrivit. Apoi, se ia tensiunea arteriala si nivelul hemoglobinelor pentru a verifica daca esti apt sa donezi.

Daca totul este in regula, asistentele iti vor recolta 450 ml de sange, o cantitate mica de sange pe care corpul tau o inlocuieste in cateva ore. Odata ce recolarea s-a incheiat, vei mai ramane cateva minute sa te odihnesti, in timp ce servesti o racoritoare sau o gustare rapida.

Ce spun studiile despre donarea de sange?

Doneaza sange si vei trai mai multO serie de studii au demonstrat ca donarea de sange ajuta la conservarea sanatatii individului. Cercetatorii de la institutele de hematologie din cateva state membre ale Uniunii Europene au stabilit ca donatorii au o durata de viata mai lunga decat ceilalti. Prin regenerarea celulelor sangvine este prevenit infarctul cerebral si este fortificat sistemul imunitar.

Asa ca, vei putea sa donezi din nou peste 3 luni. Ce trebuie sa stii este ca din sangele donat o singura data poti ajuta pana la 3 persoane pentru ca se obtine, unul, doua sau trei produse.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Implicare sociala. Despre ingrijirea celor batrani

Doneaza pentru fundatii sociale

Doneaza cu intelepciune

Donarea de sange sau cum sa salvezi o viata

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: