Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni Copilul vulnerabil
 

Copilul vulnerabil

 

Copilul vulnerabil este o persoana lipsita de capacitatea de a se proteja de una singura, care sufera din cauza fragilitatii sale emotionale, capatate in urma expunerii la diversi factori. Vulnerabilitatea se instaleaza in urma tratamentului oferit de parinti, dar si a influentei mediului in care creste.

Copilul vulnerabil: Cauzele fragilitatii

Un copil vulnerabil devine fragil in urma actiunii mai multor factori. Se crede ca un astfel de copil provine din familii destramate, in urma divortului ori a decesului unuia dintre parinti, din familii in care unul sau ambii parinti sunt plecati la munca in strainatate ori din familii cu parinti sufocanti ori distanti afectiv.

In acelasi timp, un copil vulnerabil este un copil defavorizat, dintr-o familie saraca, un copil orfan, abandonat sau supus unor abuzuri emotionale ori fizice. Din categoria copiilor vulnerabili fac parte si copiii traficati sau aflati in inchisori, cat si copiii cu diferite boli ori dizabilitati.

Copilul vulnerabil: Efectele fragilitatii asupra dezvoltarii sale

Un copil vulnerabil poate dezvolta aceasta structura fragila in orice etapa a dezvoltarii sale, efectele influentei factorilor declansatori fiind mult mai periculoase si durabile cu cat vulnerabilitatea se instaleaza la o varsta mai frageda.

Un copil vulnerabil este o persoana care are dificultati de integrare in societate, rezultate mai slabe la invatatura si care risca sa adopte comportamente deviante, care se traduc prin delincvente si dependente variate (alcoolism, toxicomanie etc.). Copilul vulnerabil se foloseste de toate acestea in incercarea de a umple un gol afectiv.

Copilul vulnerabil este predispus si la instalarea unor tulburari psihice, cauzate, la randul lor, de absenta sigurantei, increderii si a iubirii pe care o ofera o familie echilibrata.

Copilul vulnerabil: Ce ajutor ii poate fi oferit

Un copil vulnerabil poate fi ajutat prin intermediul asistentei sociale, care il poate plasa intr-o familie functionala, dar si cu ajutorul unui demers terapeutic, destinat vindecarii traumelor suferite.

La randul lor, organizatii precum UNICEF ofera asistenta sociala si protectie copiilor vulnerabili, prin derularea unor programe speciale in diverse colturi ale lumii.

Foto: saleheensblog.hubpages.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 8 fundatii pentru asistenta mamei si a copilului

Realitatea prin ochi de copil

Pasii pentru a adopta un copil

Legea 272 privind protectia copilului

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: