Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni Ce este voluntariatul?
 

Ce este voluntariatul?

 

Sa fii voluntar inseamna sa fii motivat si sa dai din timpul si energia ta pentru sustinerea unui proiect sau a unei cauze care te intereseaza. Munca de voluntariat se imparte in 3 categorii:

  • joburi platite, pe termen lung

  • joburi neplatite pe termen scurt, mediu sau lung

  • dezvoltarea proiectelor pe termen scurt

Joburi platite, pe termen lung

In aceasta categorie, voluntarii sunt insarcinati, deobicei, sa lucreze proiecte pe termen lung, de peste 1 an, in care voluntarii se pot implica atat de mult incat isi lasa viata persoanala in plan secund. Pentru astfel de joburi se recruteaza profesionisti calificati, cu abilitati de comunicare si socializare si experienta relevanta de munca. Printre cateva exemple amintim doctori, asistente, ingineri, care pot primi beneficia de anumite facilitati pe parcursul proiectului.

Joburi neplatite pe termen scurt, mediu sau lung

Aceste joburi pot dura cateva saptamani sau luni, si sunt de folos pentru mai multe persoane, inclusiv studenti, profesorii care studiaza anumite date demografice, si indivizi care se implica social pentru a da o mana de ajutor. De obicei, ei trebuie sa-si plateasca transportul si cazarea unde se desfasoara proiectul. De cele mai multe ori, voluntarii platesc o taxa lunara care le acopera costurile de mancare si ustensile pentru proiect, dar care nu pot fi asigurate de asociatia organizatoare.

Dezvoltarea proiectelor pe termen scurt

Sunt oportunitati de voluntariat si pentru persoanele care au un program incarcat, sunt dedicati carierei si se lupta cu limita de timp, dar care isi doresc sa fie membri in proiecte de mediu, de asistenta sociala sau pentru ocrotirea animalelor. Ei isi gasesc linistea in aceste proiecte si le considera mici vacante. Proiectele se organizeaza, de obicei, in zone din afara oraselor sau la munte, iar voluntarii isi platesc toate cheltuielile necesare pentru expeditie.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul online - mituri

Voluntariatul – beneficii pentru tine

Fii voluntar cat esti tanar

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: