Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni Ce este o petitie?
 

Ce este o petitie?

 

O multime de oameni se intreaba ce este de fapt o petitie. O petitie este un document redactat oficial prezentat unui oficial al guvernului de catre un cetatean sau un grup de cetateni. Scrierea unei petitii este un mod de a responsabiliza o persoana sau un grup de oameni pentru a obtine de la functionari ceva care este considerat important sau necesar.

Avandu-si originile in sistemul de guvernare englez, multe tari au adoptat petitia ca o modalitate de a permite cetatenilor obisnuiti sa ia parte la modelarea comunitatile si tarile lor, prin unirea fortelor cu scopul de a dezbate o problema comuna.

Petitia isi are originea in legislatia engleza si a fost implementata inca din perioada coloniala. In timpul crearii Constitutiei Statelor Unite ale Americii si a Declaratiei de Drepturi, oficialii s-au asigurat ca cetatenii sa primeasca drepturile de a porni si organiza petitii.

Tipuri de petitii

Petitiile au numeroase utilizari si pot fi de mai multe tipuri. De exemplu, in unele tari, aceste petitiile sunt utilizate pentru a propune initiative pentru un buletin de vot. De asemenea, mai exista petitii utilizate pentru a produce schimbari in situatii politice, cum ar fi abrogarea sau revocarea unei legi. Petitiile orientate catre scopurile comunitatii se focuseaza mai mult pe problemele de zi cu zi. Odata cu avantul Internet-ului, petitiile electronice au devenit deja comune. Activistii pot primi sustinere pentru cauzele lor prin trimiterea unei petitii prin e-mail, catre lista de prieteni sau pe Facebook.com, oricui poate citi si da mai departe mesajul de sustinere.

Observatii

Este important de stiut ca toate petitiile trebuie sa respecte legile unei tari. Angajarea unui avocat ar putea fi solutia ideala pentru evitarea problemelor ulterioare. De asemenea, este important de amintit ca, in multe cazuri, exista un numar minim de semnaturi care trebuie stranse astfel ca petitia sa fie acceptata si validata.

Importanta unei petitii

Importanta unei petitii in calitate de instrument pentru exprimarea opiniei publice si redarea vocii cetatenilor de rand nu trebuie subestimata. Semnarea unei petitii este una din modalitatile prin care oricine, in orice moment, poate sa isi spuna parerea despre un aspect al societatii care merita a fi studiat, schimbat sau imbunatatit, fie ca este vorba despre o ruta de autobuz scolar, un semn de oprire la un colt de strada, intreruperea scolii sau aspecte mai serioase, precum petitia „Stop exploatarii sexuale a copiilor si tinerilor”.

Indiferent care ar fi problema, prin crearea unui document legal si oficial si prin cererea ajutorului, orice individ sau grup de oameni are capacitatea sa genereze schimbare in comunitatea sau tara sa.

Beneficiile crearii unei petitii

Beneficiile crearii unei petitii sunt ca ele pot suscita interes pe un anumit subiect care de altfel, nu ar fi fost cunoscut de catre membrii comunitatii. In timp ce multe persoane cred ca stiu ce se intampla in comunitatea lor, numai prin semnarea si sprijinirea unei petitii, acei oamenii devin mai educati si mai informati despre acea problema, in particular. Implicarea sporita a cetatenilor in viata comunitatii poate insemna un mare pas inainte in imbunatatirea calitatii vietii tuturor membrilor comunitatii, atat in prezent, cat si in viitor. Petitiile ii aduc pe oameni impreuna si le cultiva sentimentul de comuniune.

Ne-a atras atentia petitia „De semnatura TA depindem NOI, persoanele cu dizabilitati din Romania”. Petitia vine in sprijinul persoanelor cu diabilitati din Romania, si presupune adaptarea legii 448/2006 la conditiile reale cu care persoanele cu handicap se confrunta.

Aici puteti afla mai multe despre aceasta petitia, si, de asemenea, puteti semna!

Sursa foto: ehow.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Despre copii. Ce este adoptia pentru un copil?

Ce este voluntariatul?

Ce este protectia speciala a copilului?

Ce este ADHD?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: