Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Ancheta sociala pentru ajutor social
 

Ancheta sociala pentru ajutor social

 

Ancheta sociala reprezinta unul dintre criteriile impuse de statul roman in vederea acordarii ajutorului social persoanelor care au venituri foarte mici si care nu reusesc sa acopere cheltuielile de intretinere lunare. Ancheta sociala reprezinta o analiza sociala si economica a persoanelor sau familiior care cer acest ajutor. De asemenea, ancheta sociala se face si in cadrul unui divort, pentru incredintarea minorilor sau in cazul unor sesizari asupra relelor tratamente aplicate minorilor.

Cine sunt beneficiarii ajutorului Ancheta socialasocial

Ancheta sociala in vederea primirii ajutorului social poate fi solicitata de catre toate persoanele singure sau familii care au o situatie economica dificila, fie ca sunt cetateni romani ori apatrizi care au resedinta sau domiciliu stabil in Romania, conform legilor in vigoare.

De asemenea, de ajutoare sociale pot beneficia si persoanele divortate, in cazul in care, dupa ancheta sociala, se decide justificarea cererii facute. Persoanele care nu au o locuinta pot primi si ele ajutor social pe baza unei declaratii pe propria raspundere ca nu au solicitat aceste venituri la mai multe primarii.

Pentru a primi ajutor social, solicitantii trebuie sa aiba si un venit lunar minim. In cazul unei persoane singure, acesta este de 125 de lei, pentru doua persoane, 225 de lei, pentru trei persoane, 313 lei, pentru patru persoane 390 de lei si 462 de lei pentru familiile formate din cinci persoane. In cazul familiilor care depasesc cinci persoane, venitul este de 31 de lei pentru fiecare persoana in plus.

Pasii de solicitare a anchetei sociale in vederea acordarii ajutorului social

Pentru a solicita o ancheta sociala pentru primirea ajutorului social trebuie mai intai sa completezi o cerere-tip, la care sa anexezi actele doveditoare situatiei financiare precare si pe care sa o inregistrezi la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Dupa depunerea cererii, in 15 zile lucratoare se va efectua ancheta sociala pentru evaluarea situatiei economice si sociale, iar rezultatul evaluarii va fi transmis in 30 de zile de la data depunerii cererii-tip.

In cazul in care raspunsul va fi unul favorabil, vei primi informatiile necesare in privinta completarii dosarului de ajutor social, iar in luna urmatoare se va stabili dreptul la ajutor social. Plata ajutorului social se va face fie prin stat de plata, fie prin mandat postal.

sursa foto: oradetimis.oradestiri.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Top 4 fundatii pentru ajutorarea persoanelor fara adapost

Servicii sociale pentru copii

Retelele sociale pentru ONG: cum le folosesti?

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: