Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Ancheta sociala
 

Ancheta sociala

 

Potrivit legislatiei in vigoare, ancheta sociala este necesara pentru acordarea anumitor ajutoare sociale speciale. Beneficiarii sunt obligati insa sa dovedeasca faptul ca au aceste drepturi si sunt supusi astfel unei anchete derulate de autoritatile competente. De asemenea, ancheta sociala se efectueaza si in cazul unui divort, pentru incredintarea minorilor unui anumit parinte sau pentru acordarea de subventii.

Ce este ancheta sociala

Ancheta sociala este o metoda de investigatie intemeiata pe diferite tehnici de culegere si de prelucrare a informatiei, in scopul analizei situatiei sociale si economice a persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor, avand rol de diagnostic social.

Cazuri de ancheta sociala

Ancheta sociala pentru ajutor social. Potrivit prevederilor legale ale statului roman, ancheta pentru acordarea ajutorului social este obligatorie si are ca scop stabilirea statutului si contextului social in care persoana respectiva traieste.

Aceasta ancheta urmareste sa afle daca cel care vrea sa beneficieze de ajutor social are in proprietate bunuri imobile (cladiri, anexe gospodaresti) si bunuri mobile (aparatura electronica, obiecte de valoare, mijloace de transport).

Ancheta sociala pentru divort. In cazul divortului in care sotii aflati in proces de divort nu se inteleg cu privire la incredintarea minorilor din casatorie se citeaza Autoritatea Tutelara in cadrul procesului, pentru efectuarea unei anchete sociale.

Ancheta sociala cuprinde o serie de etape si elemente, printre care:

• studierea amanuntita a cazului,
• verificarea efectuata la domiciliu,
• considerarea datelor personale si familiale,
• studierea starii sanatatii a copilului si a starii materiale a parintilor.

Rezultatul anchetei sociale este luat in conderare de catre instanta in momentul deciziei cu privire la incredintarea minorului unuia dintre parinti spre crestere si educare.

Ancheta sociala se efectueaza si in cazul acordarii de subventii, ajutoare de incalzire, incadrarea intr-un grad de handicap etc.

Ce contine modelul cadru de ancheta sociala

Modelul cadru de ancheta sociala cuprinde data evaluarii, scopul efectuarii anchetei sociale, stabilirea statutului si contextului social in care traieste persoana respectiva, datele persoanei evaluate, precum drepturile de care beneficiaza solicitantul.

Sursa foto: ehow.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Drepturile viitoarelor mame

Drepturile copilului

Ancheta sociala pentru incadrarea intr-un grad de handicap

Ancheta sociala pentru acordarea ajutorului social

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: