Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile Ajutoare pentru incalzirea locuintelor 2013-2014: cine beneficiaza si cum se obtin
 

Ajutoare pentru incalzirea locuintelor 2013-2014: cine beneficiaza si cum se obtin

 

Statul va acorda si in aceasta iarna ajutoare sociale de incalzire pentru familiile si persoanele care au venituri reduse. In acest an, au fost facute insa cateva modificari importante de acordare a subventiilor de incalzire a locuintei.

Cine beneficiaza de ajutor de incalzireAjutor incalzire

Ajutoarele de incalzire vor fi acordate in perioada 1 noiembrie 2013 - 31 martie 2014. De aceste subventii, care pot acoperi integral sau partial cheltuielile pentru incalzirea locuintei, pot beneficia toate persoanele sau familiile care au venituri mici, cetateni romani, cat si straini ori apatrizi, cu conditia de a avea insa domiciliul sau resedinta in Romania, conform prevederilor legii, noteaza site-ul avocat.net.

Persoanele singure pot beneficia de subventia pentru incalzirea locuinte daca au un venit maxim de 1.082 de lei, in timp ce familiile trebuie sa se incadreze in suma maxima de 786 de lei pe membru de familie.

De asemenea, persoanele care solicita ajutor de incalzire nu trebuie sa detina bunuri mobile, imobile sau terenuri. Solicitantii trebuie sa utilizeze ca modalitati de incalzire energia termica in sistem centralizat, gazele naturale, energia electrica, lemnele, carbunii ori combustibilii petrolieri.

Consumatorii care folosesc insa gazele naturale pentru incalzirea locuintei trebuie sa aiba un venit maxim de 615 lei. Aceeasi regula se aplica si in cazul consumatorilor care folosesc pentru incalzirea locuintei energia electrica.

Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului de incalzire

Pentru a obtine ajutoare de incalzire, persoanele care se incadreaza in veniturile si conditiile impuse de stat trebuie sa completeze o cerere si o declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste veniturile, dar si bunurile detinute.

De asemenea, la dosar trebuie adaugate actele de identitate ale solicitantului, cat si ale membrilor familiei, o adeverinta de la asociatia de proprietari sau locatari in care se arata numarul membrilor familiei, numele si prenumele acestora, dar si codul de client, plus o copie a facturii de gaze ori electricitate.

La dosar, solicitantul trebuie sa ataseze, de asemenea, fie o adeverinta de salariu din care sa reiasa venitul net, fie talonul de somaj, talonul de pensie, certificatul de incadrare in grad de handicap orice alt document care atesta venitul, dupa caz.

Formularele de cerere si declaratia pe propria raspundere se pot descarca de pe site-urile primariilor, al Ministerului Muncii, Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala. Data-limita de depunere a dosarului pentru obtinerea ajutorului de incalzire este 5 noiembrie.

sursa foto: ziarulring.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Semne ca un batran are nevoie de ajutor

Ajutoare sociale

Ajutoare de incalzire pentru sezonul 2012-2013

Ajutoare de incalzire in sezonul rece 2011 - 2012

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: