Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentUtile 5 teste pentru depistarea cancerului la femei
 

5 teste pentru depistarea cancerului la femei

 

Depistarea timpurie a cancerului este cea mai la indemana masura profilactica si, chiar terapeutica impotriva acestei boli necrutatoare printre femei. In conditiile in care Romania este una dintre tarile in care cancerul face cele mai multe victime in randul femeilor, medicii trag un semnal de alarma si atentioneaza cu privire la cateva tipuri de teste impotriva cancerului pe care orice femeie ar trebui sa le faca!

1. Cancerul cervical (de col uterin)Teste cancer

Romania este codasa la capitolul depistare timpurie a cancerului de col uterin sau cervical. O demonstreaza statisticile, care evidentiaza o crestere semnificativa a mortalitatii in randul femeilor, provocata de acest tip de cancer.

Testul pentru depistarea cancerului cervical este gratuit si se realizeaza in cadrul unui examen ginecologic, prin recoltarea si analizarea secretiei (Babes-Papanicolau). Se adreseaza femeilor din momentul in care isi incep viata sexuala si pana la 65 de ani.

2. Cancerul mamar

Cancerul de san este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer printre femei si una dintre patologiile cu cele mai mari sanse de vindecare, daca este depistat timpuriu. Pe langa autopalparea lunara a sanilor, exista si alte teste care contribuie la depistarea timpurie a tumorilor: ecografiile sau mamografia, care este recomandata in special femeilor trecute de 40 de ani.

3. Cancerul de piele

Din nefericire, melanomul sau cancerul de piele este o alta patologie extrem de raspandita printre femeile din Romania. Investigatiile anuale la dermatolog (sau mai dese, in caz de risc) reprezinta cea mai importanta metoda profilactica impotriva acestui tip de cancer.

4. Cancerul colorectal

Cancerul colorectal este un alt tip de cancer raspandit printre femei, care poate fi prevenit sau depistat la timp prin mai multe tipuri de screeninguri. Colonoscopia este cel mai important test pentru depistarea cancerului colorectal si se adreseaza in special persoanelor trecute de 50 de ani. In cazul in exista suspiciuni mai devreme de aceasta varsta, medicul va recomanda un test de sangerare oculta in scaun sau sigmoidoscopia, un screening care exploreaza doar o parte a colonului.

5. Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar poate fi prevenit cu succes prin realizarea unei simple radiografii pulmonare, cu rolul de a depista urmele de tumori maligne. Cancerul de plamani poate fi vindecat in cazul in care este depistat in stadiu incipient.

sursa foto: sun-sentinel.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Miturile cancerului la san

Invata sa reduci riscul de cancer la san prin alimentatie

Cum sa reduci riscul de cancer de colon

Cancerul

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: