4 moduri neconventionale care te vor ajuta sa-ti consolidezi increderea in tine
Adaugat la: 2013-07-08 14:50:12 | Afisari: 2826 | Comentarii: 0 | Categorie: Utile
Increderea in sine este extrem de importanta pentru a putea reusi in viata, atat la nivel profesional, cat si in ceea ce priveste relatiile personale. Imagineaza-ti doar cum ai reactiona in anumite situatii complicate daca ai avea mai multa incredere in fortele proprii? S-au scris multe tratate despre cum sa-ti consolidezi increderea in sine, de la crearea unui plan, stabilirea obiectivelor si pana la gasirea unui mentor, insa exista si alte mijloace, mai putin conventionale, care te pot ajuta in acest sens.
1. Asuma-ti riscuri care te fac sa te simti incomod
Primul pas pentru a-ti spori increderea in fortele proprii este sa iti asumi riscuri care te fac sa te simti incomod. Nu trebuie sa iti fie teama ca vei parea penibil in fata altora, scopul tau este de a-ti creste stima de sine si sa-ti consolidezi astfel increderea in fortele proprii. Evadeaza din zona ta de confort pentru a reusi sa isi atingi obiectivele.
2. Esueaza de cat mai multe ori
Desi ar putea sa ti se para un sfat stupid, a esua face parte din procesul de consolidare a increderii in sine. Nu trebuie sa iti fie teama de esec, important este ca mereu sa incerci sa faci lucrurile care iti plac. Cu cat esuezi de mai multe ori, cu atat vei invata mai multe lucruri utile.
3. Fii bun cu ceilalti
Un alt mijloc prin care sa iti consolidezi increderea in tine este sa inveti sa spui lucruri frumoase persoanelor din jurul tau. Asadar, incearca sa le spui oamenilor parerea ta despre ei si sa ii complimentezi ori de cate ori este cazul. Viata nu consta doar in a supravietui, ci a trai cu pasiune, umor, generozitate si bunatate, astfel incat sa faci tot posibilul sa schimbi lumea intr-un loc mai bun. Este cazul sa te implici si sa le transmiti si celorlati stari de bine.
4. Ignora ce cred ceilalti despre tine
Prietenii apropiati si familia sunt persoanele care te cunosc cel mai bine si de parearea carora ai putea tine cont. Presupusii prieteni de pe retelele de socializare nu sunt decat persoane cu care comunici, adesea, doar in mediul virtual. Astfel ca nu trebuie sa pui la suflet ceea ce ei cred despre tine, intrucat exista posibilitatea ca nici macar sa nu te cunoasca.
|