Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roCum sa donezi inteligentDictionar de termeni 11 iulie - Ziua Mondiala a Populatiei
 

11 iulie - Ziua Mondiala a Populatiei

 

11 iulie - Ziua Mondiala a PopulatieiIn fiecare an, pe data de 11 iulie, toate statele lumii celebreaza Ziua Mondiala a Populatiei. Astfel, oamenilor li se aduce la cunostinta importanta educatiei in rezolvarea unor probleme sociale si de dezvoltare, cum ar fi saracia sau egalitatea si drepturile omului, precum si cele legate de cresterea populatiei mondiale.

In anul 1974, Organizatia Natiunilor Unite a proclamat Anul International al Populatiei si a invitat, pentru prima data in istorie, toate statele lumii la Conferinta Mondiala a Populatiei, care s-a desfasurat in luna august, la Bucuresti. Numarul populatiei ajunsese la 4 miliarde de locuitori, iar in prezent sunt 7 miliarde de locuitori. Cresterea populatiei mondiale reprezinta o problema globala pentru care se cauta explicatii stiintifice si se propun strategii integrate.

Scopul Zilei Mondiale a Populatiei

Prin marcarea Zilei Mondiale a Populatiei se doreste fixarea atentiei asupra importantei problemelor legate de populatie. Este o data in care se doreste ca fiecare persoana sa mediteze auspra situatiei generale de pe glob. Astfel, in fiecare an sunt aduse in discutie probleme care vizeaza populatia lumii.

Problemele femeilor, o tema dezbatuta de Ziua Mondiala a Populatiei

Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA) a atras atentia asupra problemelor cu care se confrunta populatia in fiecare zi. Astfel, in lume, la fiecare minut moare o mama, fie la nastere, fie din pricina complicatiilor aparute in timpul sarcinii.

Problemele femeilor sunt vizibile la nivel global, in unele zone acestea avand probleme mai grave decat in altele. Astfel, cand venitul unei familii scade, fetele sunt, cel mai frecvent, retrase de la scoala. La fel se intampla si cand profitul unei organizatii scade. Femeile sunt cele care se afla pe lista de disponibilizati.

Asadar, investita in educatia fetelor reprezinta un progres in rezolvarea acestor probleme. Daca ele sunt educate, pot obtine salarii si locuri de munca mai bune si mai bine platite. Mai mult decat atat, investitia in sanatatea femeilor, in special sanatatea reproductiva, poate salva vietile a 500.000 de mame.

O alta problema care s-a pus in discutie a fost violenta asupra femeilor, care in ultimii ani a atins cote alarmante. Potrivit statisticilor, una din cinci femei a fost batuta, fortata sa intretina relatii sexuale sau abuzata, iar 15 milioane de fete intre 15 si 19 ani nasc in fiecare an.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ziua Mondiala Impotriva Exploatarii Copiilor prin Munca

Ziua Mondiala a Cartii

Ziua Internationala a Familiei - 15 mai

Ziua Internationala a Apei, 22 martie

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: