Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roDonatii sange Articole donatii sange 10 motive pentru care sa donezi sange
 

10 motive pentru care sa donezi sange

 

Trebuie sa stii cele 10 motive pentru care sa donezi sange si beneficiile pe care le vei avea! Fii parte din comunitatea donatorilor de sange, pentru ca pe imparte.ro iti punem la dispozitie lista completa a centrelor de transfuzie si de colectare de sange din Romania. Vei putea sa alegi centrul de donare de sange cel mai aproape de locuinta ta!

Cele 10 motive pentu care sa donezi sange

1. Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde. In medie, este nevoie de 500.000 de unitati anual, in Romania. In Bucuresti, necesarul zilnic este de 1000 de unitati. Iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperita. Nu exista substitut pentru sangele uman.

2. 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, cu toate ca doar 2% din populatie doneaza sange.

3. Dezastre ca accidentele de masina, incendiile sau alte traume de acest gen se intampla, din nefericire, in fiecare zi, iar victimele acestor dezastre au nevoie de sange, si de putin ori se intampla sa aiba nevoie doar de o unitate de sange.

4. Daca donatorii eligibili ar dona sange periodic, de la patru pana la sase ori pe an, necesarul unitatilor de sange ar fi acoperit, iar problema insuficientei unitatilor de sange ar fi de domeniul trecutului.

5. Donarea de sange este o procedura sigura si benefica pentru sanatate. Studii recente au demonstrat ca donarea de sange reduce cu 30% riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare prin scaderea tensiunii arteriale, iar donatorii de sange traiesc mai mult decat media populatiei. In plus, ti se face un mini set de analize gratuit, inclusiv ti se masoara tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului si nivelul de fier. Plus ca este ce mai simpla cale de a scapa de 1 kg in plus.

6. In cazul populatiei masculine exista un beneficiu salvator in randul celor care doneaza sange. Barbatii sunt predispusi la riscul aparitiei hemocromatozei, o afectiune cunoscuta pentru nivelul ridicat de fier in sange. Aceasta este o afectiune destul de periculoasa care poate duce la aparitia bolilor de inima si a altor probleme grave de sanatate. Cercetarile arata ca daca barbatii doneaza sange de cel putin 3 ori pe an, ei pot reduce riscul unei concentratii mari de fier in sange, astfel indepartand riscul unui infarct cu pana la 50%!

7. Donatorii de sange sunt adevarati eroi! De altfel, sangele donat de tine va fi descompus in mai multe componente si vei putea sa ajuti pana la 3 vieti omenesti!

8. 420 – 450 ml de sange reprezinta o cantitate mica de sange, pe care o poti inlocui cu usurinta, cu precizarea ca poti sa donezi sange o data la 3 luni. Majoritatea oamenilor au suficient sange pe care il pot dona. In schimb, nu este suficient pentru a ajuta pe toata lumea.

9. Donatorul de sange are de o zi libera (in ziua donarii). Bonurile valorice pe care le primeste fiecare donator reprezinta o compensare biologica a sangelui pierdut prin donare.

10. Este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci!

Te intereseaza sa stii si care sunt cele 10 motive pentru care oamenii nu doneaza sange? In articolul urmator!

Sursa foto: www.flickr.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rociudat
coemntarii
Donarile de sange se fac odat la 3 luni. Si cica e bine sa donezi de 6 ori pe an. Da' parca anul nu avea 18 luni, nu ?
Adaugat de: cefebe69 la data de 8-October-2010, 17:03
linie gri
 
Astept raspuns ms!
coemntarii
Doresc sa devin donator,deoarece am tensiunea marita(16 cu 10),si am inteles ca in astfel de cazuri este indicat.dar cum numai in Romania se putea intampla asta,nu sunt acceptat exact din aceasta cauza,in ciuda faptului ca ma incadrez in baremele afisate.Cum comentati acest fapt?
Adaugat de: danielciuca46 la data de 19-March-2012, 19:39
linie gri
 
Raspunsul asteptat.
coemntarii
Raspuns: cel putin ati aflat ca nu este bine sa stati pe tensiuni atat de mari, pentru d-voastra. Ati vrut sa faceti un bine, insa binele s-a intors si de data aceasta prin faptul ca ati aflat ca trebuie sa va fie mai mica tensiune. Daca aveti grija de d-voastra, veti putea si dona la un moment dat.
Adaugat de: silviaologeanu la data de 6-February-2013, 16:24
linie gri
 
Domnule Daniel Ciuca.
coemntarii
http://www.imparte.ro/Donatii/Donatii-sange/Articole-donatii-sange/Donarea-de-sange-Conditii-de-excludere-permanenta-si-temporara-404.html Aici gasiti inca un articol pe tema asta, sper sa va fie lamuritor!Multa sanatate!
Adaugat de: silviaologeanu la data de 6-February-2013, 16:30
linie gri
 
Pot dona?
coemntarii
Pot dona sange daca la 5 ani am avut hepatita A, de care m-am vindecat complet, inca de atunci? Acum am 29 ani, 50 kg si sunt sanatoasa tun (multumesc lui Dumnezeu). Multumesc anticipat pt raspuns.
Adaugat de: AlinaVisan la data de 14-March-2014, 22:00
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Doneaza timp!

Doneaza sange pentru mame

Doneaza sange pentru cei care au nevoie de ajutor

Doneaza pentru o casa de batrani

Doneaza online: CUM si DE CE

Donarea de sange sau cum sa salvezi o viata

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Adauga o cerere de sange  
Cereri urgente de sange
Articole donatii sange
Alte tipuri de donatii
Donatii paine
Donatii bani
Donatii obiecte
 
 
Pana acum s-au inscris
620

de donatori din toata tara.

Inscrie-te si tu!

 

Adauga un anunt urgent

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: