Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

Paun Mario Edi

 
Data creare: 04-12-2012, 18:31
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 9 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
Imparte  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  

Florela
Imparte
soleilroi
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Paun
Prenume: Mario Edi
Varsta: 9 ani
Judet: Olt
Adresa: Caracal, Str Dezdrobirii, nr.19
Telefon: 0727973550
E-mail: contact@imparte.ro
Tip: Masculin
Categorie de varsta: Copii
Afectiuni: Boli psihice
Grad handicap: Grad I - grav
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare
Sustinut de: Toate

Paun Mario Edi

Nota Admin: Pagina verificata si actualizata astazi, 04.12.2015. Actulizarile se fac sub linia din subsol, cu specificarea datei.


Mario Edi este un baietel in varsa de 9 ani nascut din pacate cu o boala rara, Autism Grav, care il impiedica sa se integreze in societate alaturi de copii de varsta lui.

edita la terapie la slatina

Posted by Paun Mario Edi on 23 Ianuarie 2014

De la varsta de 2 ani si 9 luni de cand a fost diagnosticat si pana la jumatatea anului 2014, Edi a lucrat la Slatina cu Domana Psiholog Alina Ghitulescu, terapie in urma careia au avut loc progrese remarcabile. Situatia precara a familiei, faptul ca Edi este sprijinit doar de mama sa Petra Niculina, a condus in final la intreruperea terapiei.

Necesitatile familiei sunt numeroase si stringente. Imposibilitatea mamei de a avea un loc de munca datorita faptului ca trebuie sa stea acasa cu Edi, a aruncat familia intr-o situatie critica. Lipsa unei scoli speciale in zona este un deziderat, altfel Petra ar fi avut timpul necesar desfasurarii unei activitati remunerate.

In urma unei evaluari psihologice recente, s-a incercat integrarea lui Edi intr-o unitate scolara normala insa fara rezultat. Deviatiile de comportament nu au condus decat la sesizari din partea parintilor celorlalti copii si care in final s-au soldat cu retragerea lui Edi din sistemul de invatamant. Era de asteptat o astfel de situatie fiindca oricum intr-o scoala normala nu exista personal calificat si dedicat pentru a face fata unui copil cu necesitati speciale.

Edi ar putea fi integrat social daca ar putea continua terapia si daca ar putea fi institutionalizat intr-o scoala speciala cu cadre competente. Dar pentru asta ar trebui ca familia sa se mute intr-un oras unde exista o asemenea unitate si unde mama si-ar putea astfel aloca o parte din timp pentru un job. Astfel de scoli exista si in Bucuresti, dar relocarea inseamna resurse financiare pentru plata chiriei si a cheltuielilor curente, resurse inexistente in momentul de fata.

Orice ajutor este binevenit mai ales acum in prag de sarbatori, pentru ca putinul adunat de la fiecare ar putea indulci putin viata familiei lui Edi si ar aduce bucurii nesperate si dovada ca exista oameni.

Mama lui Edi poate fi contactata la telefon 0727 973 550.
Cont IBAN pentru donatii: RO38RZBR0000060012707000 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Paun Petra Niculina.

Va multumim si va dorim Sarbatori Fericite!

Nota Admin 2: Deoarece mama lui Edi nu se impaca cu utilizarea e-mail-ului, va putea fi contactata telefonic, pe adresa de mail a Imparte.ro sau pe Facebook: https://www.facebook.com/marioedi.paun


Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau