Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

Negomireanu Robert Iulian

 
Data creare: 06-02-2018, 22:13
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 1 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
Imparte  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  
nu sunt voluntari
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Negomireanu
Prenume: Robert Iulian
Varsta: 18 ani
Judet: Gorj
Adresa: com. Urdari
Telefon: 0765076688
E-mail: robertiulian49@yahoo.com
Tip: Masculin
Categorie de varsta: Adolescenti
Afectiuni: Boli neurologice
Grad handicap: Fara grad
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare, Urgente medicale
Sustinut de: Toate

Robert Iulian NegomireanuPagina creata si certificata de catre echipa Imparte.ro, astazi, 07.02.2017. Pentru detalii ne puteti contacta pe adresa de e-mail contact@imparte.ro.


Actualizare 09.03.2018
Revenim cu noutati: Zilele trecute, om extraordinar caruia nu-i putem da numele fara un acord explicit, a virat in contul lui Robert suma de 21,000 RON. Nu este o gluma! Usor, ne apropiem de suma necesara salvarii ochilor lui Robert. Si inca o surpriza, acelasi domn a mai donat inca 11,000 RON in contul lui Robert!

Cuvintele nu sunt suficiente pentru a multumi acestui OM!

Cu drag si recunostinta, Robert si echipa Imparte.ro


Stim cu totii ce poate fi in sufletul si mintea unui tanar de 18 ani. Vise, idealuri, planuri de viitor, iubiri patimase, experiente si incercari, caderi si ridicari. Toate acestea i-au fost spulberate lui Robert de o boala crunta, atrofie bilaterala de nerv optic de etiologie necunoscuta, pe fondul unei miopii avansate.

Boala i-a fost descoperita lui Robert la varsta de 11 ani, dupa ce la 7 ani a fost diagnosticat cu miopie si de atunci a evoluat in mod dramatic cu o accelerare vizibila in ultimul an. In momentul de fata acuitatea vizuala i-a scazut pana la 15% la un ochi si 20% la celalalt, astfel ca Robert de abia vede la distanta de 3-4 metri. Ochelarii pentru corectarea miopiei nu sunt de folos in cazul atrofiei nervului optic.

Cu toate acestea Robert nu a renuntat la scoala, visul lui fiind sa urmeze o facultate cu specific sportiv. Un vis ramas undeva departe, singura lui dorinta fiind acum sa nu isi piarda vederea in totalitate. Un tanar sportiv, cu bun simt, cu o dorinta acerba de a merge mai departe si de a invinge soarta-i potrivnica.

Cu sprijinul mamei sale, Ramona Negomireanu, Robert a fost vazut de nenumarati medici de specialitate din Bucuresti, Craiova, Targu-Jiu. Niciunul nu putut gasi o explicatie privind degenerescenta nervului optic, nedescoperindu-se cauze vizibile.

In anul 2011 cand a fost diagnosticat, familia nu dispunea de acces la internet, dar in ultimii ani mama sa a cautat si a gasit informatii cu privire la afectiunea lui Robert. Este o boala care de obicei apare in urma unor traumatisme craniene sau tumori intracraniene, dar nu este cazul lui Robert. Nu a suferit nici contuzii, nu i s-au descoperit nici tumori sau alte boli care ar putea cauza atrofia nervului optic.

Cautarile intense pe internet au relevat si o posibila solutie, o tehnica genetica moderna, implantul de celule stem. Pe scurt, celulele stem sunt celule universale produse de corpul uman, care sunt capabile sa se transforme si sa se dezvolte in celule specifice unui organ atunci cand sunt implantate si dirijate catre zona cu celule functionale deficitare. Speranta vine de la clinica UNIQUE ACCESS MEDICAL din Bangkok, Thailanda. Operatia consta in implantarea de celule stem prin injectare retrobulbara (in spatele bulbului ocular).

In urma demersurilor facute, costurile interventie au fost estimate la 27,000 de dolari conform scrisorii de accept atasate, plus cheltuielile cu drumul si cazarea, bani de care familia nu poate dispune. Nu exista posibilitatea de a obtine un imprumut si nu au alte surse financiare. Fratele lui Robert si tatal (si acesta bolnav) au plecat la munca in strainatate, dar ce castiga este suficient de abia pentru intretinerea familiei, fara sa mai poata pune si ceva deoparte. Doar datorita prietenilor plecati in strainatate si prietenilor acestora, in contul lui Robert s-au strans aproximativ 10,000 de lei.

Elev in clasa a–XII-a la Liceul din Turceni, Robert se pregatea pentru o cariera in sport, dar medicii nu i-au dat nicio sansa. Lipsa de tact a acestora i-au adancit si mai mult deznadejdea si incertitudinea. Unul i-a spus ca se preface, altul ca nu sunt sanse sa se faca bine. Oameni care au jurat sa depuna toate eforturile in slujba sanatatii si umanitatii l-au supus pe Robert unor experiente traumatizante cu toate ca la scoala, colegii il inteleg si il sprijina.

Si pentru ca toate acestea nu erau de ajuns, comisia pentru eliberarea certificatului de handicap i-au respins dosarul pe motiv ca vede si nu se incadreaza in normele legale. Doua sisteme, cel medical si cel de asistenta sociala ale caror criterii de functionare sunt de multe ori discutabile si cu implicatii negative majore in societate. “Veniti cand boala mai avanseaza” a fost raspunsul comisiei de handicap. Un raspuns care te lasa perplex si care iti taie orice speranta. Ca si cum ai spune unui om fara un picior “vino cand il pierzi si pe celalalt si poate iti acordam certificatul de handicap”. Stim, suntem carcotasi, dar este o realitate crunta a intregului sistem romanesc si nu ne ferim sa spunem lucrurilor pe nume.

In aceste conditii, atat Robert cat si mama sa se afla intr-o situatie disperata, nemaistiind pe unde sa umble si cui sa se adreseze, la ce usi sa mai bata si de unde sa scoata suma necesara operatiei. Interventia in Thailanda este o urgenta majora atata timp cat mai exista fibre nervoase viabile care pot absorbi celulele stem si cu ajutorul acestora sa se multiplice in alte fibre si celule nervoase functionale.

27,000 de dolari costa viitorul lui Robert si sansa la o viata normala.

Pentru povestea mai detaliata nu ezitati sa cititi si articolul din Impact in Gorj. 
Si pentru ca am ajuns la segmentul media, iata mai jos apelul umanitar transmis de TV Sud:

Am decis sa-l ajutam pe Robert cu aceasta campanie publica fiindca l-am cunoscut ca un tanar corect din punct de vedere etic si moral, cu o dorinta iesita din comun de a se face bine si de a-si realiza cel putin partial visurile. Ne-a frapat deschiderea si transparenta lui din start, Robert solicitand ajutor pe propria-i pagina de Facebook

Si tot de pe pagina lui de Facebook, redam needitat mesajul proaspat si impresionant al unei prietene:

<<< Putini sunt ca tine ❤
Insomnii,cearcăne,deznădejde,suflet îmbâcsit de medicamente care mai mult îl afectează,cuvinte nespuse şi idealuri uitate în umbră printre lacrimi reci,care totuşi îl fac pe Robert să aiba o privire caldă şi liniştitoare atunci te priveşte,compun o durere cumplită pe care doar el o cunoaşte şi înțelege. Suferind,atât de suferind,şi atât de tânăr,Robert m-a fascinat cu pozitivitatea şi calmul de care dă dovadă,deşi mulți poate nu-l înțeleg şi trateaza cu indiferență povestea lui,din lipsă de cunoaştere sau de înțelepciune,pentru că,în opinia lor,acest suflet NU ARE NIMIC,VEDE ŞI SE DESCURCĂ. Însă,în ciuda acestor lucruri,care de altfel îl afectează,reuseşte să aiba în contiuare un suflet şi o inima de aur,dar care abia mai pulsează sângele,tremurând de frică,de frica pierderii acestui băiat în întuneric. Sunt alături cu toată ființa mea de Robert,şi haideți să fim OAMENI,să ne unim forțele şi să-l ajutăm să nu-şi piardă cea mai de preț prietenă,LUMINA. >>>

Poti fi si tu alaturi de noi si poti contribui la salvarea viitorului unui tanar despre care suntem convinsi ca va intoarce societatii binele facut.

Donatiile pot fi facute in contul RO59RNCB0569157019630001 deschis in RON la Banca Comerciala Romana, pe numele Robert Iulian Negomireanu, SWIFT code: RNCBROBUBIC code: RNCB.

Pentru detalii il puteti contacta pe Robert la telefon 0765 076 688 sau pe e-mail robertiulian49@yahoo.com. De asemenea puteti contacta si echipa Imparte.ro pe adresa de e-mail contact@imparte.ro.

Va multumim ca sunteti alaturi de Robert si de noi si vom reveni cu actualizari periodice ale situatiei.

Cu drag, echipa Imparte.ro


Nota legala: Folosirea informatiilor de pe aceasta pagina in alte scopuri decat cele umanitar-caritabile declarate si in beneficiul lui Robert Iulian Negomireanu, in mod integral, partial, denaturate in forma si/sau continut, poate constitui infractiune si se poate supune rigorilor legii romane in vigoare.

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau