Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

Garafila Firica

 
Data creare: 15-02-2016, 20:27
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 2 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
Imparte  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  
Imparte
soleilroi
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Firica
Prenume: Garafila
Varsta: 35 ani
Judet: Giurgiu
Adresa: sat Goleasca
Telefon: 0748303621
E-mail: admin@imparte.ro
Tip: Feminin
Categorie de varsta: Adulti
Afectiuni: Boli neurologice
Grad handicap: Grad I - grav
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare, Fara sprijin familial, Urgente medicale
Sustinut de: Fundatia Sinergii pentru Viitor (SinVi)

Garafila Vica FiricaPagina creata astazi 15.02.2016 de catre Imparte.ro cu sprijinul Fundatiei SinVi si in baza acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal semnat de beneficiar.


Garofita cum ne este noua drag sa o numim, este o tanara in varsta de 35 de ani suferind de o boala genetica fara leac, distrofie musculara progresiva forma centurilor. Clinic afectiunea se manifesta la nivelul celor doua centuri musculare, cea humero-cervicala si cea pelviana, in termeni populari fiind afectata musculatura umerilor si a bazinului.

Lasand la o parte durerile, afectiunea se manifesta pregnant prin incapacitatea de a se apleca, de a se ridica, de a face anumite miscari. Deoarece progresiv sunt afectati si alti muschi in special cei ai mainilor si picioarelor, viata Garofitei a devenit un calvar. Se intampla sa cada si sa nu se mai poata ridica, daca apuca o cana cu mana dreapta trebuie sa se ajute cu stanga pentru a reusi sa o ridice, chiar si mersul a devenit un efort de neimaginat.

Garafila FiricaDin luna Octombrie 2015 de cand a cazut ultima data, nu a mai iesit din casa. Singurul ajutor pe il are este sotul. Garofita provine dintr-o familie cu posibilitati reduse, sunt patru frati, trei dintre ei suferind de aceeasi boala. Singurele venituri ale familiei sunt pensia de handicap de 340 lei si castigurile sotului obtinute din lucrari ocazionale de zidarie, venituri cu mult sub limita necesitatilor si insuficiente oricarui tratament de recuperare. Garofita are nevoie de balneo si hidroterapie, gimnastica recuperatorie asistata, plus medicamente pentru dureri si pentru stimularea transmisiei neuro-motorii, nu mai vorbim de insotitor personal. Amintim si necesitatea unei noi operatii de reasezare a fragmentelor osoase ale soldului fracturat la ultima cazatura.

Primele simptome ale bolii s-au manifestat in jurul varstei de 11 ani prin slabiciune musculara, dificultati la efort, la 12 ani fiind deja certificate clinic. In anul 2006 s-a mutat in judetul Giurgiu impreuna su sotul ei iar in 2009 s-au cununat legitim. Este de apreciat faptul ca un barbat si-a legat viata de a Garofitei, sustinand-o si ajutand-o atunci cand a avut nevoie si fiindu-i alaturi in momentele de neputinta si tristete.

Ne intrebam totusi de ce sotul ei nu a fost acceptat ca si insotitor pentru o persoana cu handicap de gradul 1? De ce atunci cand au fost la comisia de expertiza nici nu au fost lasati sa intre inauntru chiar daca trebuia sa fie purtata pe brate, de ce toata ancheta medicala s-a facut afara, in masina cu care s-au deplasat la comisie? De ce au fost tratati ca si ultimii oameni cu vorbe de genul "hai draga, lasa ca te propunem pentru gradul 1 si iti va ajunge" sau "ce nevoie ai de insotitor, ca arati bine"??? Asa isi trateaza institutiile statului contribuabilii!

Vom demara o ancheta cu privire la modul in care a decurs expertiza si privind toate aspectele legale si de procedura implicate. Indiferent de rezultatele anchetei, Garofita are nevoie in primul rand de sprijin financiar pentru tratamentul de recuperare - intretinere.

Donatiile pot fi facute in contul Fundatiei Sinergii pentru Viitor (SinVi), CIF: 17893236, RO64UGBI0000832001424RON deschis la Garanti Bank, cu mentiunea "pentru Garofita", sau prin PayPal accesand site-ul fundatiei www.sinvi.ro.

Va multumim pentru ajutor si speram ca putin cate putin sa putem contribui la imbunatatirea vietii Garofitei, la a o ajuta sa-si implineasca visele, la o face sa nu mai simta neputinta si sa spere intr-un viitor mai bun si mai uman.

Pentru detalii ne puteti contacta:
Garofita Firica, tel: 0748303621
Imparte.ro, e-mail: admin@imparte.ro
Fundatia SinVi, tel: 0734174322, e-mail: office@sinvi.ro
www.sinvi.ro

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau