Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

⚠ Caz inchis - Ionescu Andreea

 
Data creare: 28-12-2017, 20:33
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 2 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
Imparte  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  
Imparte
mbadulescu
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Ionescu
Prenume: Angelica Andreea
Varsta: 5 ani
Judet: Bucuresti
Adresa: Cartier Rahova
Telefon: 0767029365
E-mail: contact@imparte.ro
Tip: Feminin
Categorie de varsta: Copii
Afectiuni: Altele
Grad handicap: Fara grad
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare, Fara sprijin familial, Urgente medicale
Sustinut de: Toate

Andreea Ionescu

Pagina creata si certificata de catre echipa Imparte.ro astazi, 28.12.2017, in baza acordului semnat de familie si a proprilior investigatii.


Actualizare 21.05.2019
Inchidem aceasta pagina, ea atingandu-si scopul pentru care a fost creata. Multumim tuturor celor care au ajutat.

 


 

Caz inchisAstazi, o domna de la o asociatie despre care mamica nu ne-a putut spune nimic din cauza emotiei, a vizitat familia si le-a adus alimente, carnita de porc si pui si s-a interesat de masurile la hainute si incaltaminte pentru copii.
Multumim doamnei si asociatiei care s-a implicat in urma campaniei Imparte.ro

 


 

Actualizare 28.02.2018
Revenim cu o veste buna. Andreea a suferit interventia chirurgicala la ochisori, este acasa, este bine si urmeaza tratamentul postoperator.

Minunea a venit in urma campaniei independente derulata de Samusocial din Romania cu sprijinul nepretuit al donatorilor acestei organizatii caritabile, achitandu-se integral costul interventiei.

Imparte.ro pastreaza in continuare componenta sociala a cazului, familia Andreei aflandu-se intr-o situatie critica din punct de vedere financiar. S-au mutat in alta locuita mai decenta, dar cu o chirie mai mare. Orice ajutor este binevenit, cel putin pana trece vremea rea si se ivesc oportunitati de lucru pentru tatal copiilor.

Cu drag si recunoastinta, echipa Imparte.ro


Andreea este o fetita draguta, subtirica si am spune noi cumintica, findca am cunoscut-o alaturi de fratiorul ei de 2 ani Darius si de tinerii parinti, Mariana si Nicusor. Copila sufera de o afectiune la ochisori, strabism convergent, care din investigatiile noastre se pare ca nu mai poate fi corectat cu ochelarii pe care deja ii poarta.

La anul, in toamna lui 2018, Andreea va merge la scoala si isi doreste sa fie si ea un copil normal, sa vada si sa perceapa si ea lumea asemenea altor copii, fara ochelari si fara grija lor, sa zburde si sa se bucure de viata precum fluturii vara. Din pacate, afectiunea Andreei se agraveaza pe zi ce trece si singura ei sansa este o interventie chirurgicala care trebuie efectuata cat mai curand posibil.

Ne-am documentat, in speta la clinicile Oftapro si Oftalmix, afland ca o astfel de operatie costa 4000 lei, poate putin peste avand in vedere si investigatiile preliminare. Nu este o suma iesita din comun, dar este cu mult peste posibilitatile familiei, care traieste la limita subzistentei.
Mariana, mama copiilor, nu poate lucra avand grija de Darius, iar tatal, Nicusor, a ramas de curand fara loc de munca. Din pacate nici nu este perioada propice pentru a-si cauta un alt serviciu.
Am ramas profund impresionati de situatia lor, dar si de simplitatea si bunul simt de care dau dovada, explicandu-le ca nu este o rusine sa ceri si sa primesti ajutor atunci cand esti intr-o situatie fara iesire. Si chiar am evitat sa privim in ochii Marianei atunci cand i-am oferit 50 de lei, cateva alimente si hainute.

Si pentru ca cele descrise mai sus nu erau de ajuns, se pare ca in ianuarie, la anul, trebuie sa paraseasca si locuinta modesta in care stau cu o chirie de 600 de lei, undeva intr-un ghetou din cartierul Rahova. Si totusi, in aceste conditii Andreea a frecventat gradinita, parintii ei fiind constienti de necesitatea si continuitatea educatiei.

Tanara familie nu dispune de niciun ajutor din partea rudelor, Mariana avand o mama care traieste de azi pe maine, iar Nicusor o mama care munceste pe unde poate si un tata bolnav de hepatita C in stadiu avansat. Nu aveau nici cont bancar, i-am invatat cum sa-si faca si unde, astfel ca sa nu platesca comisioane, le-am tinut o lectie de umanitate si i-am lasat sa inteleaga ca avem asteptari de la ei.

Singurul lor sprijin in momentul de fata suntem noi, oameni, Imparte.ro, societatea, donatorii, oamenii cu suflet. Dar putem afirma ca nu vom fi dezamagiti. Cineva a publicat odata pe Imparte.ro o campanie cu titlul "M-am nascut sa fiu sarac". Desigur ca nu toti avem aceleasi sanse in viata, poate de multe ori sansa tine si de societatea in care traim. Dar mai stim si ca multe genii s-au nascut din saracie, totul depinzand de vointa individului de a-si depasi conditia.

Din pacate traim intr-o societate bolnava si credem ca daca nu putem schimba mare lucru de pe o zi pe alta, putem sustine cel putin cativa oameni, in limitele puterilor, care la randul lor vor sustine alti oameni si tot asa, pana vom produce o schimbare vizibila.

Andreea chiar isi doreste sa mearga la scoala, sa invete si firesc sa depaseasca conditia actuala. Si pentru asta Andreea trebuie sa vada. Puteti fi alaturi de noi in efortul de a-i reda o vedere normala Andreei, va puteti implica in viitorul ei scolar si educational si puteti sustine familia in aceste momente triste in care majoritatea oamenilor se bucura asteptand trecerea dintre ani.

Stim ca sunt multe alte familii in situatii asemanatoare, dar este peste puterile noastre sa facem ceva pentru toti in acelasi timp.

Pentru donatii si intrebari suplimentare puteti contacta echipa Imparte.ro pe adresa de e-mail contact@imparte.ro, sau direct pe Mariana sau Nicusor, parintii Andreei si ai lui Darius, la numarul de telefon 0767 ------.

Pentru cei care ar dori sa ajute cu intreaga suma necesara operatiei, fie ca este vorba de o persoana fizica, un ONG sau o companie, va informam ca plata se va putea face direct in contul clinicii care va realiza operatia, in baza unei facturi fiscale.

Va multumim ca sunteti alaturi de noi si va dorim un an nou cu bucurii, succese si realizari, cu dorinte implinite si multumire de sine!

Cu drag, echipa Imparte.ro, Andreea, Darius, Mariana si Nicusor


Nota legala Imparte.ro: Folosirea informatiilor de pe aceasta pagina in alte scopuri decat cele umanitar-caritabile declarate si in beneficiul Angelicai Adreea Ionescu si al familiei acesteia, in mod integral, partial, denaturate in forma si/sau continut, poate constitui infractiune si se poate supune rigorilor legii romane in vigoare.

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Doneaza obiecte
Are nevoie de Alimente
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau