Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

Captari Ramona

 
Data creare: 23-11-2017, 12:48
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 2 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
Imparte  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  
Imparte
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Captari
Prenume: Ramona
Varsta: 33 ani
Judet: Botosani
Adresa: Sat Lisna
Telefon: 0753 635 714
E-mail: contact@imparte.ro
Tip: Familii
Categorie de varsta: Copii
Afectiuni: Altele
Grad handicap: Fara grad
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare, Fara sprijin familial
Sustinut de: Toate

Ramona Captari

Pagina creata si certificata de echipa Imparte.ro, astazi, 23.11.2017. Pentru detalii da rugam sa ne contactati.


Actualizare 18.12.2017
Ne bucuram sa va informam ca saptamana trecuta, cu ajutorul unei doamne dragi care a motivat colectivul unei companii bucurestene, s-a strans suma de 2200 de lei cu care Ramona a si cumparat vacuta. Aceiasi donatori au contribuit si la achizitia de hainute, incaltaminte si jucarii pentru copii. Impreuna cu cele cele 4 colete, au ajuns la Lisna si 4 pilote cumparate de o alta doamna draga. In ultimele saptamani, familia a mai primit cateva colete cu hainute, de la donatori din tara.

Vom lasa cazul deschis pana la sfarsitul anului, in speranta ca vor mai exista donatii de lucrusoare de uz casnic.

Multumim donatorilor si tuturor celor care au contribuit! Ati reusit sa faceti fericiti nu numai sase copii, ci un sat intreg care a vazut ce pot face oamenii pentru oameni. Am scris o povestioara mai amanuntita aici.

Cu drag, echipa Imparte.ro


Ramona este o mama in varsta de 33 de ani, cu 6 copii minori, 3 fete si 3 baieti. Este casnica si mai lucreaza in sat cu ziua, dar si pamantul mostenit de la parinti, pentru uz familial.

A fost infiata de la varsta de 3 ani si 5 luni. Parinti ei s-au stins din viata, mama de 14 ani iar tatal de 8 ani. La 18 ani s-a casatorit cu un baiat de la oras, casnicie din a rezultat o fata, Diana. Dar la numai trei ani s-a despartit, din cauza ca baiatul nu s-a adaptat muncilor grele de la tara, refuzand sa-si intretina familia.

Dupa 4 ani s-a recasatorit (nelegitim), relatie din care au rezultat 3 baieti si 2 fete. Relatia a decurs frumos cat timp tatal ei a fost in viata. Dupa decesul acestuia, au inceput bataile, jigniturile, concubinul renuntand sa mai munceasca si cheltuind minimele venituri ale familiei pe bautura.

In situatia data, cu datorii adunate, cu necesitatile familiale si ale scolii copiilor, cu acordul primariei si al DGASPC a plecat cu contract de munca in Germania. Toate bune, dar dupa 7 saptamani a fost obligata sa se intoarca in tara, in urma unei tentative de abuz din partea concubinului asupra Dianei, fata cea mare, copilul salvandu-se sarind pe fereastra in miezul noptii.

In aceste circumstante, Diana a fost preluata intr-un centru de plasament al DGASPC, iar ceilalti 5 copii au ajuns la o sora a concubinului. Si pentru ca nu era de ajuns, acesta a luat toate bunurile din casa, disparand fara urma.

Cu banutii stransi in cele 7 saptamani de munca in Germania, Ramona a reusit sa puna la punct o camera, a cumparat o vacuta, doi purcei si cateva pasari, lemne de foc, reusind intr-o luna sa-i aduca pe toti cei 6 copii langa ea prin sentinta judecatoreasca si sa-i integreze in invatamant. In urma altui proces civil care a urmat, concubinul a primit restrictie de a se apropia de copii si de mama, totodata fiind obligat sa plateasca pensie alimentara cu care este restant de mai mult de un an.

In decursul timpului, Ramona a obtinut si un ajutor social de la primarie, venit in baza caruia a contractat un credit bancar cu ajutorul caruia a schimbat usile si ferestrele, a cumparat o masa si o canapea, credit la care inca plateste rata.

Toti copiii sunt la scoala si la gradinita, invata bine si nu au absente.

Ramona este o femeie muncitoare, dar grija pentru copii si necesitatea de a-I supravegea o impiedica sa-si gaseasca un job permanent. Altfel, ca sa isi intretina familia munceste pamantul alaturi de copii, cultivand porumb, cartofi, verdeata, sfacla, culegand ciuperci.

In zilele cand nu avea ce pune pe masa, facea un orez cu laptele de la vacuta. Din pacate, vacuta s-a imbolnavit si a murit, astfel ca familia a ramas fara o sursa importanta de hrana. Ramona ar vrea sa cumpere alta vacuta, mai ales ca are furaje pentru iarna, dar posibilitatile financiare sunt cu mult sub necesarul unei astfel de investitii.

Romana, nu mai are rude, frati, surori, nu are niciun alt sprijin; doar ea si copiii. Copii pentru care face totul, in limitele posibilitatilor si ale umanului, oferindu-le o educatie corecta si incercand sa le asigure un viitor si un start optim in viata. Copii frumosi, copii cuminti, care merita un viitor altfel.

Vrem ca impreuna sa o ajutam pe Ramona, cu bani, cu o vacuta, cu hainute si rechizite scolare pentru copii, cu jucarii si cu tot ce poate fi necesar intr-o casa. Mai jos regasiti masurile copiilor:

Diana, 15 ani, clasa a VIII-a, la incaltaminte 39, la hainute M;
Denis, 11 ani, clasa a V-a, la incaltaminte 39, la hainute ;
Cristian, 9 ani, clasa a III-a, la incaltaminte 36, la hainute ;
Denisa, 8 ani, clasa a II-a, la incaltaminte 35, la hainute ;
Sebastian, 7 ani, clasa 0, la incaltaminte 34, la hainute ;
Daria, 6 ani, gradinita, la incaltaminte 33, la hainute ;

Noi, echipa Imparte.ro, in urma anchetei sciale efectuate de la distanta, garantam pentru integritatea etica si morala a Ramonei si suntem convinsi ca orice ajutor va fi apreciat si binevenit.

Donatii in bani se pot face prin mandat postal sau prin orice alta modalitate de trimis bani, in momentul de fata Ramona neavand un cont bancar. Deindata ce il va avea, in vom publica negresit. Imparte.ro nu se poate implica in procesul donatiilor in bani, dar putem oferi sugestii.

Vom monitoriza indeaproape cazul si va vom tine la curent cu noutatile, cu vesti speram bune si poze. Ramona poate fi contacta telefonic la numarul 0753 635 714, exclus pe e-mail fiindca nu se prea descurca. In schimb, puteti contacta echipa Imparte.ro pe adresa de e-mail contact@imparte.ro sau la telefon 0734 174 322. Pentru posta sau curier, va rugam sa folositi datele: Ramona Captari, sat Lisna, com. Suharau, jud. Botosani, cod 717362.

Cu drag si multumiri, Ramona, Diana, Denisa, Cristian, Sebastian, Denis, Daria si Imparte.ro

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Doneaza obiecte
Are nevoie de articole de uz casnic si electrocasnice, rechizite scolare, masina de spalat
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau