Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

⚠ Caz inchis - Aldea Irina Maria

 
Data creare: 20-04-2015, 10:00
 
   
 
   
 
Acte doveditoare:  
 
 
Evaluare caz: 7 0  

Crezi ca acest caz este autentic?

Login pentru a vota

 
 
Administratorul acestui caz:  
fara administrator  
 
Voluntari pentru aceasta persoana:  
mary.t.z
soleilroi
 
Au donat pentru aceasta persoana:
nu sunt donatii  
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta persoana:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Nume: Aldea
Prenume: Irina Maria
Telefon: 0771-anonimizat
E-mail: contact@imparte.ro
Tip: Feminin
Categorie de varsta: Copii
Afectiuni: Boli incurabile
Grad handicap: Grad I - grav
Nevoi socio-economice: Fara mijloace financiare, Urgente medicale
Sustinut de: Toate

Irina Maria AldeaPagina actualizata de Imparte.ro astazi, 25.10.2016. Actualizarile ulterioare se vor face de catre echipa Imparte.ro.


Actualizare 31.05.2018
In primul rand uram cu drag Irinei La multi ani pentru maine, ziua copilului si multe succese in tot ce face.

Caz inchisIn lipsa unui feedback pozitiv din partea potentialilor donatori si avand in vedere ca deja copila a atins varsta cand este apta pentru un tratament clasic medicamentos, cel putin conform afirmatiilor medicilor din Italia, astazi inchidem cazul si orice posibilitate de contact si donatie. Draga ne-a ramas Irina, dar cei care doresc sa o ajute in continuare pentru a-i sustine pasiunile, o pot face cautand datele de contact pe Google sau pe alte motoare de cautare.

In lumina noii legislatii privind datele cu caracter personal, GDPR, in vigoare de la data de 25 mai 2018, suntem obligati sa limitam accesul la datele personale in situatia in care nu mai exista scopul initial al prelucrarii. Vom mentine doar minimele date istorice ale cazului in beneficiul public al Imparte.ro, cu mentiunea ca acestea pot fi anonimizate in totalitate, oricand, la cererea beneficiarului major sau a unui apartinator legal al acestuia, in baza unei cereri trimise pe adresa contact@imparte.ro insotita de informatii de identificare legala a solicitantului.

Cu drag, echipa Imparte.ro


Irina Maria Aldea este este o fetita in varsta de 10 ani din Pitesti, Romania, care la inceput sa picteze inainte sa implineasca 3 ani, varsta la care expunea peste 70 de tablouri la Biblioteca Judeteana Dinicu Golescu din acelasi oras.

Irina picteaza in ulei pe panza, o tehnica nu tocmai usoara nici pentru artistii consacrati.

Un talent deosebit, dar Irina sufera de o boala rara, trombofilie severa cu 3 mutatii genetice, afectiune care ii provoaca sangerari sau cheaguri de sange, existand riscul de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. De altfel la varsta de 7 ani a suferit un AVC, din fericire fara urmari vizibile.

Boala Irinei nu exista in nomenclatorul romanesc al bolilor juvenile cu sprijin de stat, nu exista studii si nici personal medical calificat. Singurul tratament eficient consta in transfuzii de sange imbogatit cu factor 5 de coagulare, sub supraveghere stricta, la Clinica San Matteo din Pavia, Italia, una din putinele unitati medicale cu istoric in tratarea acestei afectiuni. Procedura pe care ar trebui sa o urmeze pana la varsta critica de 12 ani, cand va putea beneficia de un tratament clasic medicamentos si pe care va trebui sa-l urmeze toata viata.

Irina ar trebui sa beneficieze de 4 sedinte de tratament pe an, insa costul de aproximativ 10.000 Euro pe sedinta este prohibitiv pentru familia ei deja inglodata in datorii. De aceea Irina nu a mai ajuns in Italia la tratament de un an. In aceste conditii starea ei generala s-a inrautatit, sangerarile nazale si durerile de cap sunt tot mai frecvente, iar imunitatea i-a fost afectata asa incat orice raceala de sezon ii provoaca suferinte enorme. Boala i-a afectat Irinei si vederea prin degenerescenta maculara progresiva instalata, iar evolutia este una nefavorabila in acest moment.

Cu toate acestea Irina a intrat in clasa a-V-a la Liceul de Arta Dinu Lipatti din Pitesti, luand cu brio examenul vocational de admitere. Irina Maria Aldea Irina invata bine, ii place sa se joace ca orice copil, ii plac excursiile, muzica si poezia. In curand, chiar va lansa un volum de poezii scrise de ea, "Pierduta in viitor", demonstrand veleitati artistice multiple.

Irina beneficiaza de campania umanitara "Inger si culoare" care a debutat initial prin organizarea unei expozitii proprii de pictura in incinta Aeroportului International Henri Coanda, cu sprijinul direct al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti si al Fundatiei SinVi. Prin reeditarea acestei campanii de catre Fundatia SinVi, urmarim mediatizarea talentului micutei pictorite si nevoia ei acuta de ajutor din partea societatii. Campanie inchisa

Fie ca esti persoana fizica sau reprezinti o companie ori un ONG, o poti ajuta pe Irina financiar, prin donatii sau sponsorizari, in contul RO61RNCB - anonimizat deschis la Banca Comerciala Romana, pe numele Irina Maria Aldea.

Orice ajutor este binevenit si va contribui la imbunatatirea conditiei medicale a Irinei. Fii si tu alaturi de noi in efortul de a o salva pe Irina Maria Aldea, un mic talent si viitor reprezentat al artei romanesti contemporane!

Contact:

Mama Irinei, Raluca Aldea, poate fi contactata la numarul de telefon: 0771 - anonimizat
Pentru detalii, puteti contacta si echipa Imparte.ro, pe adresa de e-mail contact@imparte.ro.

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau