Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

 
 

Fundatia UNIVERS PLUS

 
Data creare: 01-01-1970, 02:00
 
   
 
   
 
Administratorul acestui caz:  
universplus  
 
Voluntari pentru aceasta institutie:  
Imparte
peligradgabriela
goana0808
 
Au donat pentru aceasta institutie:
Dynutzza
Dynutzza
Dynutzza
Dynutzza
Dynutzza
 
Vezi toate donatiile  
 
Evenimente pentru aceasta institutie:
nu sunt evenimente
 
Calendar evenimente:  
Judet: Neamt
Adresa: Piata Mihail Kogalniceanu nr.6 parter Piatra Neamt
Site web: www.neamt-autism.ro
Telefon: 0724.516.030 0333402073
E-mail: office@neamt-autism.ro
Categorie: Fundatii
Domeniu de activitate: Programe pentru copii si tineri
Alte domenii de activitate: Sustinerea familiei, Programe pentru copii si tineri
Servicii oferite:

In cadrul CIPA – Centrul de identificare precoce a autismului dezvoltam o abordare complexa holistica urmarind identificarea autismului de la cele mai precopce varste.

Este cunoscut faptul ca interventia terapeutica de la varste incepand cu 6 luni creeaza premizele unei recuperari maxime a copiilor cu autism.

Se lucreaza individual si personalizat fiecare familie beneficiind de serviciile a 4-5 specialisti cu un inalt grad de pregatire profesionala pe intreaga durata a programului de interventie. Acest proiect se centreaza pe familie ca nucleu social focusul fiind pe parint; acestia fiind considerati motorul curativ principal in absenta unor servicii medicale si/ sau sociale specializate si coerente din partea institutiilor statului.

La sfarsitul anului 2006 a luat fiinta Fundatia Univers Plus ca o necesitate in cadrul comunitatii noastre fiind un organism care se ocupa in mod special de copiii cu autism si familiile acestora.

Fundatia Univers Plus persoana juridica de drept privat are ca scop principal de activitate acordarea de ajutoare materiale persoanelor cu dizabilitati in general si in special persoanelor cu dizabilitati din spectrul autismului precum si derularea de programe de asistenta sociala (educationale terapeutice si de recuperare) pentru persoanele cu dizabilitati si pentru familiile acestora.

Obiectivul principal al fundatiei este oferirea de servicii sociale copiilor cu autism si familiilor acestora. In acest sens fundatia noastra deruleaza un program de colaborare stiintifica cu Centrul de cercetare training si terapie „Mifne” din Israel www.mifne-autism.com/. In cadrul acestui program au fost pregatiti un numar de 5 specialisti in tehnici terapeutice de recuperare timpurie a copiilor cu autism– realizandu-se in acest fel o premiera europeana in ce priveste numarul de specialisti pregatiti de acest prestigios centru de notorietate mondiala.

Obiective secundare

- redactarea/ editarea de materiale informative si educationale in sprijinul familiilor persoanelor cu autism precum si distribuirea de materiale vizand prevenirea/ combaterea marginalizarii si optimizarea integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati din sfera autismului;

- recrutare si formare de voluntari si colaboratori;

- intocmirea si inaintarea catre institutiile abilitate în distribuirea de fonduri structurale de programe eligibile de asistenta sociala avand ca beneficiari persoanele cu autism si familiile acestora;

- initierea de campanii de strangere de fonduri pentru persoanele cu dizabilitati;

- organizarea de expoziţii seminarii conferinţe dezbateri publice work shop-uri evenimente care sa sustina scopul fundatiei;

- dezvoltarea de programe proprii si in regim de parteneriat cu autoritatile publice din tara si din strainatate.

Fundatia Univers Plus are o prezenta activa in cadrul diverselor evenimente si proiecte care au ca scop recuperarea copilului autist si integrarea lui sociala informand opinia publica despre caracteristicile acestei boli si diversele forme de manifestare.

Ca o recunoastere a competentei si calitatii serviciilor oferite de fundatia noastra in anul 2008 am fost acreditati de Ministerul muncii si protectiei sociale pentru «Serviciul de recuperare si integrare psihosociala a copiilor cu autism si alte dizabilitati».

Am participat la sesiuni de comunicari stiintifice si emisiuni mass-media (TLM TVM1TV Neamt Actual TV) ce au avut ca tema copilul cu autism si familia acestuia metode de evaluare si tehnici de interventie.

Saptamanal organizam intalniri cu parintii copiilor cu autism in cadrul unor grupuri de suport ce au ca scop imparatsirea experientelor de viata si schimburile afective intre participanti.

Membrii fundatiei Univers Plus au varste diferite cuprinse intre 15 si 50 de ani profesionisti si studenti parinti si alte persoane interesate de problematica copilului autist oameni care sacrifica din timpul lor liber pentru a darui din caldura sufletelor celor care au atata nevoie de dragoste.

Suntem in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Neamt cu Primaria Piatra Neamt Universitatea Petre Andrei din Iasi precum si cu alte ONG-uri care se ocupa de problematica copilului autist. .

In perioada septembrie 2008 – aprilie 2009 fundatia noastra a derulat un program de asistenta sociala in cadrul caruia s-au acordat in mod gratuit servicii terapeutice catre un numar de 8 familii cu copii cu autism (23 de persoane); in cadrul aceluiasi proiect s-a urmarit si formarea profesionala a unui numar de 15 lucratori sociali specializati in terapia copilului autist..

Suntem organizatorii conferintei “Modelul Mifne Fereastra oportunitatilor” eveniment de importanta europeana in viata stiintifica a cercetarii din domeniul autismului desfasurat in perioada 2-3 iunie 2009 in Piatra Neamt.

In octombrie 2009 am infiintat centrul CIPA (Centrul de Identificare Precoce a Autismului) in cadrul caruia oferim servicii gratuite de evaluare diagnosticare si terapie pentru copiii cu autism precum si servicii de consiliere si training pentru parintii acestora.

Donatii in bani:

Un program initial (input) de interventie pentru o familie este compus din 12 sedinte a cate 3-4 ore fiecare (in functie de necesitatile specifice) la care participa 4-5 specialisti. Costul acestui program este de cc. 4000 RON.

Contacteaza utilizatorul

Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Doneaza obiecte
Are nevoie de jucarii si materiale didactice pentru copii
 
Doneaza bani
 
Implica-te:
Devino voluntar online

Propune eveniment

Recruteaza voluntari

Aminteste-mi sa donez
Prezinta cazul tau