Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Reintegrare sociala: educatia pentru copii cu dizabilitati
 

Reintegrare sociala: educatia pentru copii cu dizabilitati

 

In inima sistemului public educational se afla o institutie atat de logica si de simpla, incat ii socheaza pe multi – educatia pentru persoane cu nevoi speciale. In timp ce denumirea te duce cu gandul la copii cu dizabilitati psihice sau de invatare, educatia speciala se referea la o entitate a studentilor care are nevoie de instructiuni speciale, incepand cu cei afectati de boli mintale grave pana la cei care necesita o atentie maxima, fiind extrem de talentati.

In ciuda acestor tipuri de educatie, unii oameni cred ca orele normale de scoala si cele ai caror copii au nevoie de atentie speciala ar trebui sa se desfasoare in acelasi timp, si se asteapta ca toti studentii sa fie apti pentru studiul cu ceilalti, in acelasi mediu. Insa, acest lucru este o absurditate, iar copii cu dizabilitati ar trebui sa primeasca un tratament special astfel incat sa se simta parte in sistemului social.

Ideea de reintegrare sociala a copiiilor studenti cu dizabilitati vine sub mai multe forme si definitii. Daca vorbim despre o prima forma, facem referire la practica de a implica toti copiii cu dizabilitati sa participe la clasele normale de studenti pentru a observa potentialul fiecarui student.

Reintegrarea sociala se refera si la plasarea copiilor cu dizabilitati in clase normale de studenti, impreuna cu un asistent / asistenta specializat in educatie speciala. Ideea este ca trebuie sa corzi o sansa copiiilor cu dizabilitati sa inveteimpreuna cu ceilalti studenti in timp ce le este oferita atentia si instructiunile de care ei au nevoie.

Incluziunea totala face referire la instruirea tuturor copiilor cu dizabilitati, indiferent de dizabilitatea pe care o au, in aceeasi clasa, cu acelasi material si in acelasi timp. Scopul acestui tip de incluziune sociala este sa arate ca toti copiii sunt egali si ar trebui tratati ca atare. In timp ce acet lucru suna bine in teorie, reintegrarea copiilor cu dizabilitati in sistemul educational normal pare a fi o absurditate. Plasarea copiilor cu dizabilitati in acest sistem social ar crea o distragere a tuturor studentilor de la orele normale de studiu. Pentru ca este nevoie de o atentie speciala, in cazul copiilor cu dizabilitati, se investeste foarte mult timp si resurse in tratarea acestora pentru a le putea oferi un nivel de studiu avansat.

Copiii cu dizabilitati sunt numiti asa dintr-un motiv. Ei au nevoie de un ajutor si o atentie sporita, si mai mult decat atat, au nevoie de un program educational adecvat pentru maximizarea potentialului lor de invatare.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:


Doneaza copiilor fara posibilitati materiale

Donatii haine copii – ghid practic

Donatii creative: noi si ingenioase!

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: