Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Persoane cu dizabilitati din Romania care s-au integrat cu succes pe piata muncii
 

Persoane cu dizabilitati din Romania care s-au integrat cu succes pe piata muncii

 

Nu de putine ori, persoanele cu dizabilitati au dovedit o forta extraordinara de a-si depasi limitele si de a-si suplini "lipsurile" cu abilitati absolut uimitoare. Romania detine nume mari de persoane cu dizabilitati de acest gen, care merita promovate si oferite drept exemplu de buna practica intregii societati.

Acest articol prezinta povestile de succes ale doi ploiesteni, persoane cu dizabilitati, unul cu deficienta de vedere – George Nicolescu – muzician celebru, iar celalalt – cu handicap locomotor – Iulian Craciun – distins specialist in domeniul IT.

In ciuda deficientei cu care s-a nascut, George Nicolescumaestrul George Nicolescu este o personalitate complexa, dotata cu un real talent muzical. Nu a vazut niciodata lumina zilei, nu a avut egalitate de sansa in randul colegilor de breasla, a intampinat un sir de obstacole din cauza prejudecatilor, plus – se confrunta cu un soi de fobie, tradusa prin frica de aglomeratie si de inaltime. Chiar si asa – George Nicolescu a gasit puterea de a face fata tuturor provocarilor, gasindu-si un sens frumos in viata.

Sumarul CV-ului sau surprinde studii gimnaziale si universitare, plus o activitate de succes in sistemul educational (profesor de limba franceza la Scoala de nevazatori din Buzau ). Realizarile artistice incep cu anul 1950, cand a castigat premiul intai la festivalul "Tinerete pe portativ" (Cluj). De la Eternitate (1973), hit-ul care-l aduce cu adevarat in atentia publicului, urmeaza un lant de realizari care tin pasul cu noile tendinte muzicale, printre care: duetul cu trupa UNU' - Cantec pentru sanatatea ierbii si cel cu Shift - Viata-i de vina!

Astazi, George Nicolescu are 63 de ani si este un om implinit, atat personal, cat si profesional. Are o sotie iubitoare si doi copii perfect sanatosi, se bucura de o cariera muzicala bogata si de un public variat care-l rasplateste cu ropote de aplauze. Iar... daca l-ati vazut pe artist cantand pe langa scena sau tinandu-se de mana cu sotia sa, este tocmai, pentru a face fata starilor de panica si anxietate, pe care le resimte inca destul de puternic.

Un alt exemplu notoriu de persoana cu dizabilitate de reusita este Iulian Craciun – om de afaceri imobilizat intr-un scau cu rotile, cu o recenta implicare de succes in viata politica.
Iulian Craciun se confrunta cu  amiotrofie spinala de tip 3, o boala ce cauzeaza pierderea capacitatii de a folosi sistemul muscular. Acest lucru nu l-a impiedicat sa "ajunga departe", sa-si cladeasca propria afacere, sa-si intemeieze o familie si sa se bucure de multi prieteni.

Iulian CraciunDrumul n-a fost deloc simplu. A trebuit sa se ia la harta cu viata, sa lupte cu prejudecatile oamenilor, cu sanatatea, cu sintagma "nu se poate", dar, asa cum marturiseste chiar Iulian Craciun pe site-ul sau www.iuliancraciun.com. Cea mai puternica lupta a fost cu el insusi:  Dupa ce am reusit sa ma INVING pe mine, sa imi inving gandurile, indoielile, fricile, totul a devenit mult mai usor.

Iulian Craciun are 34 de ani, este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea de Electronica si chiar daca nu-si poate folosi mainile decat 5% din capacitate, are o minte sclipitoare cu care nu ezita sa ne uimeasca. Dintotdeauna, a vrut sa fie independent financiar si, cu multa munca si perseverenta, a reusit. Si-a canalizat atentia, in special, spre dezvoltarea de soft si site-uri, devenind astfel pionier in multe domenii: a creat primul sistem de rezervari online de turism in Romania inca din facultate, a implementat sisteme informatice in banci si companii mari, a dezvoltat sisteme de gestiune. 

Iulian Craciun a fondat o companie de software care are clienti precum Automobile Bavaria, Steaua Bucuresti, George Butunoiu, Romantic Travel, etc. Tot el este fondatorul celei mai mari platforme educationale alternative din Romania (STARTEVO), unde pot fi gasite sfaturi si recomandari de la personalitati din diferite domenii de activitate. A mai facut si un site de educatie civica: "Romane, fii mai neamt!", care a primit sustinerea a peste 400 de bloggeri.

Iulian Craciun se incapataneaza sa duca o viata normala: cu vacante la munte unde a coborat de la Cota 1400 prin padure, la mare - unde a urcat in farul din Constanta, concedii in tara si in strainatate, ca orice om normal. Din dorinta de a schimba lucrurile in bine, Iulian Craciun, sprijinit de Forta Civica, s-a implicat din 2012 in viata politica, luptand pentru un loc in Senatul Romaniei.

Asadar, George Nicolescu si Iulian Craciun reprezinta doua modele puternice de vointa si determinare, care au reusit sa exceleze in domeniile de interes, in ciuda a tot ceea ce le-a harazit ursitoarea cea rea. Ei sunt dovada vie ca "Nu se poate NU exista!"

Articol realizat de:

ahsrcrrs ahsrcrrs
6 articole postate
Publica din: 2013-01-10
Vino in comunitatea donatorilor imparte.roSi nu numai
coemntarii
Sa nu uitam si de Prof. Vasile Adamescu de la Cluj. Domnul Prof. este surd si nevazator, deficienta cunoscuta sub denumirea de surdo-cecitate.
Adaugat de: calinana la data de 18-May-2014, 18:25
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Reintegrare sociala: educatia pentru copii cu dizabilitati

Dezvoltarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati

Combaterea discriminarii persoanelor cu dizabilitati

Ce este dizabilitatea

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: