Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Omul fara adapost
 

Omul fara adapost

 

Ai fi putut sa fii vreodata omul fara adapost?

Suntem oameni si oameni. Suntem acei curiosi care acorda din timpul lor sa cunoasca omul fara adapost si sentimentul de a fi omul fara adapost. Ei intreaba de nenumarate ori “Cum este sa fii omul fara adapost?”, “Cum te simti sa fii omul fara adapost?”, “Ce faci cand esti omul fara adapost?”...

Oamenii care nu-si rezerva din timpul lor sa vorbeasca cu o persoana saraca, s-ar putea gandi la stilul lor de viata. Privind persoanele fara adapost plimbandu-se dintr-un loc in altul, ele lasa impresia ca nu au nicio grija pe lume. Altii oameni par sa fie fascinati de experienta strazii. Nicio factura de platit, fara sefi si nicio responsabilitate, toate acestea ar parea acceptabile pentru o persoana stresata de cerintele vietii. Sa fii omul fara adapost poate ca pare ca o adevarata petrecere.

“Daca se schimba ceva in viata mea, as putea sa fiu sarac”, mi-a spus un domn simpatic. Foarte multi oameni sunt intr-adevar la un pas distanta de a crede pe cuvant acest lucru. Adolescentii si tinerii adulti sunt in special atrasi de o un stil de viata nomad. Dar ce inseamna de fapt sa fii omul fara adapost? Citeste in continuare.

Imagineaza-ti ca esti un copil de 8 ani. Te intorci acasa de la scoala, usa este inchisa. Bati la usa. Un strain iti raspunde in final si te goneste. Nu stii unde sunt parintii tai. Tot ce ai sunt hainele de pe tine si un rucsac. Cum te simti? Unde te duci? Ce faci? Daca ai rude, poate poti sa le ceri ajutorul. Sau, poate te duci la un prieten, sa stai peste noapte. Unele dintre persoanele fara adapost, au fost parasite de parinti la o varsta frageda. Alti tineri adolescenti au fugit de acasa din cauza abuzului psihic sau sexual. Daca te poti imagina pe tine, un copil singur de 8 ani si fara adapost, o sa incepi sa iti dai seama cum este sa fii in locul omului fara adapost.

 

Sursa foto: http://teoretic.com

Articol realizat de:

Mirona D Mirona D
88 articole postate
Publica din: 2011-04-20
Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :(((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:48
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tabloul tinerilor de succes

Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Realitatea prin ochi de copil

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: