Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Mamele copiiilor autisti sufera mai mult?
 

Mamele copiiilor autisti sufera mai mult?

 

Mamele copiilor autisti sufera mai mult? In aprilie 2007, editorialul de stiri Reuters a efectuat un studiu indicand ca mamele copiilor autisti sunt vulnerabile la depresie pentru ca se simt responsabile fata de afectiunea cu care s-au nascut copiii lor. Majoritatea mamelor copiiilor autisti sunt insa femei educate care stiu ca nu au absolut nicio vina pentru afectiunea cu care s-au nascut copii lor sau cel putin, nu ele sunt cauza directa. Si cu toate acestea, mamele copiiilor autisti sufera de depresie. Sa vedem mai jos, de ce anume se intampla acest lucru.

Care sunt factorii reali ai depresie pentru care mamele copiiilor autisti sufera mai mult?

Factorii reali ai depresiei pentru care mamele copiiilor autisti sufera mai mult sunt enumerati in cele ce urmeaza.

 

  • Mamele care primesc diagnosticul de autism se acomodeaza foarte greu cu gandul ca asteptarile lor parentale sunt cu mult diminuate. In acelasi timp, mamele copiilor autisti isi pierd statutul in "clubul parintilor". Mamelor li se pare destul de greu sa aiba prieteni care sa le impartaseasca experientele.

  • Poate fi destul de dificil pentru mamele copiiilor autisti sa se implice in activitatile sociale. Izolarea sociala este un factor cunoscut al depresiei. Unele mame refuza sa ii mai duca pe cei mici la scoala, sa iasa cu ei la locul de joaca, sau sa ii duca la lectiile de innot saptamanale.

  • Este scump sa tratezi un copil cu autism. Mamele copiiilor autisti se indatoreaza pentru a continua terapiile copiilor. Acest fapt duce la anxietate, depresie si stari de nervozitate. Si chiar daca nu se indatoreaza, mamele isi sacrifica viata personala, renunta la iesirile in oras, serile de filme, sau concedii.

  • De cele mai multe ori, mamele copiiilor autisti renunta la joburile care intr-adevar le placeau (si la venitul de care au nevoie sau pe care il vor) pentru a ingriji un copil cu autism. Iata inca un fapt care poate duce la aparitia depresiei. Multi copii cu autism au, in general, probleme cu somnul si le impiedica pe mame sa aiba o odihna substantiala in timpul noptii. Si oboseala cauzeaza starile de depresie.

  • Pe masura ce copiii autisti cresc, parintii si mamele se pensioneaza si au responsabilitatea personala si financiara pentru un copil adult care sufera de autism si care depinde de ei in aproape orice. Este o situatie des intalnita, iar mamele copiiilor autisti pot suferi de depresie.

Sursa foto: www.onlineweblibrary.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
The Happiness Project

Legea unui copil cu autism: semne si simptome

Drepturile viitoarelor mame

Depresia de vacanta - sfaturi utile

Adoptia copiilor: 4 lucruri pe care nu le stiai

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: