Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Integrare sociala si amplasarea gospodariei
 

Integrare sociala si amplasarea gospodariei

 

Conceptul de integrare sociala face referire la o definitie mai larga atat din punct de vedere al avantajelor, cat si dezavantajelor sale. Daca nu ai constientizat faptul ca locul in care traiesti in comunitate iti afecteaza relatiile sociale, poate o vei face de acum incolo citind randurile de mai jos. O casa marginasa, la periferie este o bariera pentru implicare sociala, bunastare materiala si alte aspecte de integrare sociala poate fi vazuta ca un impediment in comunicarea cu semenii.

Integrare sociala si amplasarea gospodariei

De ce este important locul in care iti amplasezi gospodaria? Pentru ca gospodaria este locul in care traiesti. O locuinta saraca – aglomerari, facilitati minime, aranjamente nesigure de inchiriere – influenteaza abilitatea locatarului de a se angaja cu lumea exterioara, la un nivel egal. Tipul locuintei in care traiesti, conteaza! Si locul, sau vecinatatea confirma regula.

Oamenii care nu au o situatie materiala buna sunt mutati in cele mai nedorite locuri. Acest sistem de amplasare a locuintelor creeaza agregate unde locuiesc impreuna persoanele sarace si oamenii dezavantajati.

Acest tip de adunare a locuintelor in anumite comunitati poate fi o povara pentru furnizorii de servicii care lucreaza in sprijinul acestor comunitati. Pe langa asta, locul in care traiesti are mare impact in abilitatea ta de a fi in legatura cu oportunitatile de dezvoltare. Transportul modest iti limiteaza accesul la joburi si servicii. Foarte multe comunitati dezavantajate sufera de transport public limitat, iar oportunitatile lor sunt restranse.

In acelasi timp, cartierele dezavantajate sufera de o perceptie colectiva gresita. Si, din nou, acest lucru influenteaza accesul la oportunitati si inhiba interactiunea intre oamenii comunitatii si cei din imediata lor apropiere.

Mediul social influenteaza orice capacitatea a individului de integrare sociala. Mediul social in care esti crescut sau in care traiesti are un impact major in procesul de socializare. Efectele de role model, expunerea la crime si culturi dezavantaje pot sa creeze bariere in dezvoltarea profesionala.

Toti acesti factori arata faptul amplasarea locuintei tale conteaza pentru felul in care te dezvolti social.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.rostrigat de ajutor urgent:((((
coemntarii
Buna ziua datorita situatiei grele cu care ma confrunt atat eu si cei 3 copii ai mei in varsta de 12 ani respectiv 8 ani si 2 ani jumate , mentionez toti 3 copii ai mei sunt baietii, pe care ai cresc singura traind pe luna din 126 ron bani care nu ne ajung nici macar sa ofer strictul necesar lor, tatal copiilor nea parasit in urma unui accident, lasand in urma greutati,necazuri,dureri :(((( pentur mai multe detalii ma gasiti la nr de telefon 0762 15 27 79
Adaugat de: la data de 20-May-2013, 9:49
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Fii voluntar cat esti tanar

Fii suporter de caritate: scapa de anxietatea sociala

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: