Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Educatia nonformala
 

Educatia nonformala

 

Educatia nonformala este un tip de educatie din ce in ce mai prezent in societatea romaneasca, reprezentand un mod diferit de invatare si dezvoltare a competentelor din diferite domenii.

Definitia educatiei nonformale

educatia nonformalaJ. Kleis defineste educatia nonformala ca fiind "orice activitate educationala, intentionata si sistematica, desfasurata de obicei in afara scolii traditionale, al carei continut este adaptat nevoilor individului si situatiilor speciale, in scopul maximalizarii invatarii si cunoasterii si al minimalizarii problemelor cu care se confrunta acesta in sistemul formal (stresul notarii in catalog, disciplina impusa, efectuarea temelor)".

Ce isi propune educatia nonformala?

Unul dintre principalele scopuri ale acestui tip de instruire il reprezinta largirea si completarea orizontului de cultura din diferite domenii.

Educatia nonformala isi mai propune sa ofere un sprijin activ in alfabetizarea categoriilor sociale defavorizate (saraci, persoane cu handicap etc), sa creeze conditii pentru formarea profesionala, sa asigure mediul propice dezvoltarii unor anumite inclinatii, capacitati si aptitudini. Nu in ultimul rand, educatia nonformala isi propune sa ofere modalitati inedite de recreere si de petrecere a timpului liber.

Activitati in educatia nonformala

Educatia nonformala presupune urmatoarele activitati: concursuri, cercuri de discipline, excursii, actiuni socio-culturale (mers la muzeu, teatru etc), activitati de educatie ecologica, civica si rutiera.

Centre de educatie nonformala in Romania

In Bucuresti, functioneaza Centrul de Educatie non-Formala CenF. care-si desfasora activitatea la parterul Casei de Cultura a Studentilor (Calea Plevnei, nr. 61). CEnF reprezinta un spatiu dedicat competentelor, imbunatatirii cunostintelor teoretice, abilitatilor practice, mentalitatilor si atitudinilor de succes. Acest centru isi propune sa organizeze si sa faciliteze actiuni educative, de informare si constientizare pe teme actuale.

Asociatia EuroDeMOS (Str. Pacurari, nr. 20, bl. 4, parter) din Iasi a lansat in urma cu trei ani Centrul de Resurse pentru Managementul Voluntarilor si Educatie Nonformal. Proiectul are ca scop principal cresterea constientizarii de catre studenti a importantei implicarii in viata asociativa pentru dezvoltare socio-profesionala.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: