Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala Ce inseamna sa fii o persoana buna?
 

Ce inseamna sa fii o persoana buna?

 

Ce inseamna sa fii bun?Ce inseamna sa fii o persoana buna?

Aceasta intrebare implica in mod inevitabil diferentierea dintre bine si rau. Dar credeti ca exista cu adevarat o astfel de dihotomie intre cele doua concepte? Oare nu cumva acesti termeni pot fi definiti doar raportandu-ne la actiuni?

Bun sau rau?

Te poti numi rau daca nu vrei sa renunti la o vacanta pentru a dona acei bani unei cauze umanitare? Te poti numi bun daca zilnic dai bani cersetorilor  pe strada? Esti bun sau rau daca inchizi ochii si iti dai muzica mai tare in casti pentru a nu vedea suferinta celor din jur?

Bunatatea este, in opinia mea, in stransa relatie cu sinceritatea, in primul rand fata de sine, iar apoi fata de ceilalti. Poti construi o definitie a bunatatii prin raportarea constanta la ceilalti, insa toate actiunile pornesc privind in primul rand in noi. Nimeni insa nu e rau sau bun prin definitie. Daca vrei cu adevarat sa devii o persoana mai buna, poti fi. Cheia o reprezinta o dorinta sincera.

Corectitudinea implica si ea bunatate. Indiferent de context, sa fii corect inseamna sa respecti egalitatea de sanse  a celorlalti.

Dorinta de a ii ajuta pe cei mai nefericiti decat tine este iarasi o constanta a bunatatii. Chiar daca nu reusesti intotdeauna sa faci acest lucru, important este sa crezi intr-o cauza, sa fii solidar cu ceilalti, sa te implici si sa ajuti cum poti.

Nepasarea si pasivitatea nu sunt atribute ale bunatatii. Bunatatea naste mereu pozitivitate, nu negativitate.

In final, cred ca a face bine nu este suficient daca acest lucru nu reflecta cu adevarat personalitatea si felul tau de a fi. Este suficient sa faci bine ca sa fii bun? Voi ce credeti?

 

Sursa foto: www.stefanitadio.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roCe inseamna sa fii o persoana buna?
coemntarii
Frumos articol ! Pacat ca a avut doar 20 de afisari de 6 luni incoace de cind a fost scris ..... Probabil ca ar trebui reeditat !! " Este suficient sa faci bine ca sa fii bun? " ... e un inceput ; Este bine cind oamenii chiar isi doresc sa faca bine si nu rau, asa ca uneori poate nu mai conteaza motivatia gestului.
Adaugat de: gvoichita la data de 17-January-2011, 16:03
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Responsabilitatea sociala inainte de toate

Fii suporter de caritate: scapa de anxietatea socialaBunastarea sociala azi

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: