Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Reintegrare sociala 2010 – Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale
 

2010 – Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale

 

2010 - Anul  european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale2010 a fost declarat de catre Comisia Europeana Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale.

Anul European este un program care vizeaza cresterea gradului de constientizare a modului in care saracia continua sa afecteze existenta de zi cu zi a unui numar foarte mare de europeni. In Uniunea Europeana 16% din populatie este afectata de saracie.

Care sunt obiectivele campaniei:

• recunoasterea dreptului persoanelor care traiesc in conditii de saracie si excludere sociala de a fi tratate cu demnitate si de a-si asuma un rol deplin in societate;

• o crestere privind proprietatea publica asupra politicilor de incluziune sociala, punand accentul pe responsabilitatea fiecaruia de a aborda problema saraciei si a marginalizarii;

• o societate mai coerenta, in care nimeni nu se indoieste ca societatea in ansamblul ei are de castigat ca urmare a eradicarii saraciei;

• angajamentul tuturor partilor implicate, deoarece un progres real necesita un efort de lunga durata si implica toate nivelurile de guvernanta.

Anul European al luptei impotriva saraciei si excluderii sociale este implementat in toate statele membre ale UE, precum si in Islanda si Norvegia, prin activitati nationale si europene.

Planul de activitati elaborat de Romania vine sa raspunda obiectivelor generale trasate de catre Comisia Europeana. Actiunile propuse se refera la organizarea de evenimente si reuniuni care dezbat problemele legate de saracie si excluziune sociala; organizarea de campanii de informare si educare pentru constientizarea cetatenilor asupra drepturilor pe care le au, dar si asupra fenomenului; elaborarea de studii si cercetari care sa conduca la formularea de concluzii cu privire la teme legate de saracie si excluziune sociala.

Dezbaterile si evenimentele organizate vor incerca sa aduca la un loc un spectru cat mai larg de persoane si profesionisti din domeniu, care sa contribuie prin dezbaterile organizate si discursurile prezentate la responsabilizarea tuturor cu privire la lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale.

Impactul acestor actiuni asupra grupurilor tinta va fi major, avand in vedere ca principalele mesaje care se doresc a fi transmise se refera la cresterea gradului de constientizare si informare a cetatenilor cu privire la drepturile lor si la modalitatile prin care se pot implica in procesul de luare a deciziilor, precum si recunoasterea lor ca membri activi ai societatii.

Procesul european privind protectia sociala si incluziunea sociala sprijina statele membre in efortul lor de a asigura o mai buna coeziune sociala in Europa, prin intermediul unei metodei deschise de coordonare.

 

Sursa foto: www.calmigranted.org

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roSi cine, ce a facut pentru asta ??
coemntarii
2010 – Anul european al luptei impotriva saraciei si a excluderii sociale.... Guvernantii nostrii stiu asta ?? Caci tocmai in 2010 populatia muncitoare a tarii a saracit mai mult ! "Impactul acestor actiuni asupra grupurilor tinta va fi major ??? avand in vedere ca principalele mesaje care se doresc a fi transmise se refera la cresterea gradului de constientizare ?????si informare a cetatenilor cu privire la drepturile lor (?? care drepturi ??) si la modalitatile prin care se pot implica in procesul de luare a deciziilor.."( da,da,nimeni nu ii asculta nici cind fac mitinguri ).
Adaugat de: gvoichita la data de 16-November-2010, 15:50
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: